Politikerne gør for lidt

Landbruget har reageret på den økonomiske krise med øget produktivitet og økonomisk hjælp fra den finansielle sektor. Imens forringer politikerne erhvervets konkurrenceevne, lød kritikken fra Landbrug & Fødevarer, Kvægs, formand i går på KvægKongres 2011.

Mens landmændene gør en kæmpe indsats for at skabe et positivt cash flow på deres bedrifter, og den finansielle sektor har hjulpet til med likviditet under den økonomiske krise, så strander anstrengelserne i manglende politisk vilje til for alvor at skabe en ordentlig konkurrenceevne for sektoren.

Sådan lød kritikken af folketingspolitikerne i går på førstedagen af KvægKongres 2011, da formanden for Landbrug & Fødevarer, Kvæg, Peder Philipp for kongressens 1200 deltagere ridsede kvægbrugets situation op fra talerstolen i Herning. 

Sikker politik
Kvægformanden roste regeringen for at have ført en sikker økonomisk politik. Men:

- Statsministeren har sat økonomi på dagsordenen, men det er endnu ikke blevet fulgt op af handling. Landbruget er et af de ben, vores samfund skal stå på, og så nytter det ikke noget at stikke hovedet i busken. Vi kan ganske enkelt ikke fortsætte med regulerende indgreb, der forringer vores konkurrenceevne.

 

Læs også