X Faktor og åbent hus på Dalum

I sidste uge arbejdede agrarøkonomerne med innovation, og på lørdag kan alle interesserede høre om skolens mange uddannelsestilbud.

Danske landmænd har altid været blandt vinderne i den internationale konkurrence i innovation. Men der skal i dag trænes hårdt for at beholde titlen, og det er netop, hvad agrarøkonomerne på Dalum Landbrugsskole gjorde i den forgangne uge.

Fem problemejere, som ønskede hjælp til at finde nogle nye innovative løsninger til udvikling af deres virksomheder, var blandt andet på skolen. Det gjaldt stor fynsk svineproducent, hvor en del af hans staldapparat bliver ulovligt i 2013. En anden problemejer var Lene Brandenborg, som ønsker at udvikle sin ejendom med 40 ha.

- Det er nemt at komme med ideer og forslag, men anderledes udfordrende, hvis det skal være nye og revolutionerende ideer, som skal sættes ind i en konkret sammenhæng. Så bliver det komplekst, hvilket netop afspejler den virkelighed, som de studerende kommer til at møde som fremtidens landmænd, påpeger underviser Hans Jørgen Stougaard.

Alle ideer blev fremlagt og vurderet i fredags, hvor et dommerpanel i bedste X Faktor-stil kårede vinderen.

Åbent hus arrangement
På lørdag den 5. marts er der fra kl. 11-15 på Dalum Landbrugsskole mulighed for at høre mere om agrarøkonomstudiet og stedets mange øvrige spændende landbrugsuddannelser, som f.eks. professionsbachelor i jordbrug, jordbrugsteknologuddannelsen, EUX (studentereksamen inkl. landbrugsuddannelse) og 10. klasse med landbrug, dyr og heste.

Der er selvfølgelig også mulighed for at se den historiske skole og samtidig høre om moderne videregående landbrugsuddannelse. Dalum Landbrugsskole er således med sine 125 år Danmarks ældste landbrugsskole og samtidig største med hensyn til antal elever og studerende.

Alle er velkommen til at se indenfor, få en rundvisning og en orientering om de forskellige videregående landbrugsuddannelser, som tilbydes på skolen.

Læs også