Nye kinesere sender pelspriserne yderligere opad

Gennemsnitsprisen for minkskind steg cirka 10-11 procent ved den netop overståede pelsauktion i forhold til forrige gang.

Det er bestemt ikke så ringe endda at være minkavler for tiden.

Auktion efter auktion bliver priserne nemlig ved med at stige for avlernes skind. I går, kort før februar-auktionen lukkede hos Kopenhagen Fur i Glostrup, kunne pelsdyravlerforeningens formand, Kaj Kristensen, fortælle, at gennemsnitsprisen for minkskind ender på cirka 380 kr. pr. skind. Det er en stigning på 10-11 procent i forhold til auktionen i december, hvor avlerne i snit fik 341 kr. pr. skind. På to år er prisen for minkskind næsten fordoblet. Ved februarauktionen i 2009 var der således en gennemsnitspris på kun lidt over 200 kr. pr. skind.

I alt er 4,3 mio. skind er blevet solgt på auktionen, der startede i fredags og løb hen over weekenden.

- Der er noget, der tyder på, at der er kommet nogle nye kinesere herovre, som har startet nogle nye butikskæder op. De skal selvfølgelig have nogle varer med hjem og proppe i deres varehuse. Og noget tyder på, at hvis de skal have det, så må de også give lidt mere for det. Det er det, som er vores held, siger Kaj Kristensen, der glæder sig over udviklingen..

Overraskende prisstigning
Prisstigningerne ved denne auktion kommer en smule bag på pelsdyrformanden. Han har tidligere meldt ud, at han regnede med, at priserne på minkskindene var ved at have toppet, hvilket blandt andet skete i Effektivt Landbrug efter auktionen i april sidste år, hvor der var en gennemsnitspris på 312 kr.

På trods af, at prisen er steget markant siden dengang, så holder han dog fast i, at priserne på minkskind må være ved at have toppet. Ligesom det er tilfældet ved bolighandler og lignende, så er der en øvre grænse på, hvad ting kan koste, og for minkskind, der forventer Kaj Kristensen, at den grænse må være ved at være nået.

- Jeg kan godt huske, at jeg sagde, priserne var toppet sidste år. Men jeg er jo jyde og er meget forsigtig med at sige tingene. Derudover er jeg specielt forsigtig med at prale. Det er jo ikke bare vores skyld, at priserne stiger og stiger. Det er udbud og efterspørgsel og i øjeblikket må vi jo bare konstatere, at der er behov for flere skind, end vi har, siger Kaj Kristensen.

Læs også