Formand: Husdyrloven blev bedst politisk opnåelige for landbruget

Landbruget har et kæmpe problem med kommunikationen, siger Kristian Gade, formand for Landboforening MidtVest, der dog mener, at den kommende husdyrlov var det bedst politisk opnåelige.

Venstres gruppeformand, Kristian Jensen, stillede torsdag aften op til heftig diskussion i Landboforeningen MidtVest omkring den så omstridte Husdyrlov. En lov der især rammer en del vestjyske landmænd særligt hårdt, og som forventes at blive vedtaget på torsdag i Folketinget.

Kritikken har hidtil gået på, at det havde været både relevant og ønskeligt, at de erhvervs- og samfundsøkonomiske konsekvenser for landbruget med den nye husdyrlov havde været kendte - inden en endelig beslutning blev truffet.

- Den kritik har Kristian Jensen forståelse for. Men landbruget må også gribe i egen barm, siger Kristian Gade, formand for Landboforeningen MidtVest og medlem af Landbrug & Fødevarers primærbestyrelse til Vestjysk Landboforenings hjemmeside.

- Vi har et kæmpe problem med kommunikationen, og det skal vi være meget bedre til.

Ikke kun vest er ramt
Kristian Gade har som medlem af landbrugets primærbestyrelse blandt andre været tæt på beslutningsprocessen omkring den nye husdyrlov.

- Vi må så også have respekt for, at husdyrloven var det bedst politisk opnåelige, vi kunne formå gennem forligspartierne, siger Kristian Gade og understreger, at ikke kun landmænd i vest bliver ramt.

- For eksempel rammer de forestående vandplaner landmænd omkring Limfjordsområdet hårdere end resten af landet, ligesom kolleger på Sjælland kæmper med problematikken omkring efterafgrøder.

Presserende kort
Imidlertid var der i Landboforeningen MidtVest udbredt enighed om, at det haster at få oplyst, hvor alle områder med beskyttet natur forefindes.

- Vi synes, at det er ret presserende, vi får adgang til de kort, der viser, hvor alle Natura 2000 og §3-områder ligger. Ellers kan vi landmænd jo ikke vide, hvor vi kan drive vores erhverv, pointerer Kristian Gade.

Landboforening MidtVest forventer et hurtigt arrangeret møde for medlemmer, landbrugstoppen og politikere inden udgangen af februar.

Landboforening MidtVest består af landboforeningerne Hedens, Holstebro-Struer, Ikast-Bording, Lemvigegnen og Vestjysk.

Læs også