Bæredygtigt Landbrug vil beholde ålegræsset

Ålegræs er et glimrende værktøj til at konstatere, at vandmiljøet i Danmark rent faktisk mangler kvælstof i stor stil, mener direktør i Foreningen Bæredygtigt Landbrug, Vagn Lundsteen.

Måske er det omdiskuterede ålegræsværktøj som målingsinstrument for udledningen af kvælstof ikke så ringe endda.

I hvert fald mener direktør i Bæredygtigt Landbrug, Vagn Lundsteen, at man sagtens kan bruge det som værktøj og dokumentation for, at der rent faktisk mangler kvælstof i det danske vandmiljø.

Udmeldingen kom i forbindelse med det kombinerede årsmøde og generalforsamling i Avlerforeningen af Danske Spiseløg, der de seneste to dage er blevet afholdt i Vejle.

Slemt, værre eller endnu værre
- Fødevareministeren har tilsyneladende taget ålegræsværktøjet af bordet. Det er godt, men man kan blot frygte, hvad der kommer i stedet, påpegede han.

- Jeg siger: hvorfor ikke beholde ålegræsværktøjet, der jo viser, at vi mangler kvælstof i vandmiljøet. Ålegræs skal have kvælstof for at gro, lød det fra Vagn Lundsteen, og udmeldingen udløste begejstring i salen

På samme møde, var det en knapt så begejstret fødevareordfører for Socialdemokratiet i form af Bjarne Laustsen, der varslede skrappere krav til kvælstofreduktion end de nuværende vandplaner, hvis Socialdemokratiet kommer til magten efter et kommende folketingsvalg.

Læs også