Nyt center i Thy

NYBYGGERI: LandboThy bygger nyt rådgivningscenter, og det sker på det helt rigtige tidspunkt, mener formand Niels Jørgen Pedersen.

LandboThy har taget det første spadestik til et helt nyt Videncenter Thy-Mors. Det er i tre etager på i alt 4.400 kvadratmeter. Det forventes, at de cirka 100 rådgivere kan flytte ind den 1. september næste år.

Thisted Kommunes borgmester Lene Kjelgaard Jensen, Niels Jørgen Pedersen, formand for LandboThy, og Søren Hansen, formand for Mors-Thy Familielandbrug, tog sammen det første spadestik.

Centret kommer til at lægge på Simons Bakke ved siden af det eksisterende center i Thisted.

Prisen på det nye center vil LandboThy ikke afsløre, men de forsikrer, at timeprisen ikke kommer til at stige mere end almindelig regulering. Det har ledelse og bestyrelse nemlig lovet medlemmerne.

Tiden er helt rigtig at bygge i, mener souschef i LandboThy Ole Sand.

- Det er rigtig godt at bygge nu, hvor byggepriserne er lave, siger han.

Sparer ved at investere
Formand for LandboThy, Niels Jørgen Pedersen, der også er næstformand i Landbrug & Fødevarer, understreger, at det i sidste ende er landmanden, der skal betale, og netop derfor er det vigtigt, at rådgivningen bliver så effektiv som muligt.

- Jeg ved godt, det ser mærkeligt ud, at vi bygger nyt center midt i en krisetid, men vi pålægger ikke landmanden yderligere omkostninger, siger han.

Tværtimod vindes der en del på effektiviseringer ved at lægge de to centre i Thisted og Hurup sammen.

- Vi sparer kørsel mellem de to centre, vi får synergi mellem de forskellige virksomheder i huset, og vi skal ikke vedligeholde to ældre centre, siger formanden og tilføjer, at de to eksisterende centre allerede er solgt.

Center for fremtiden
Formanden understreger, at centret heller ikke er et kæmpe stort byggeri.

- Det er den rigtige størrelse til den rigtige pris, og det er rettidig omhu at bygge nu, siger han.

Han lægger også vægt på, at landboforeningen med et nyt center nemmere kan tiltrække arbejdskraft til Thisted. Det er vigtigt for fremtiden.

Desuden er LandboThy ikke alene om at forrente investeringen. Der er nemlig allerede lejet lokaler ud til otte andre virksomheder.

Det drejer sig om LandboThy Mæglerne, Midtjysk Svinerådgivning I/S, Nordvestjysk Vikar- og Hjemmeservice, Dyrlægegruppen Thy, Landinspektørerne Nellemann & Bjørnkjær, Indkøbsforeningen AgroNord, Rådgivende ingeniører Brix & Kamp og Arkitektfirmaet By og Bygning.

Egnens vigtigste erhverv
Niels Jørgen Pedersen er ikke i tvivl om, at der bliver behov for rådgivning af landmændene i det nordvestligste hjørne af Danmark også i fremtiden.

På de kanter er erhvervet nemlig det vigtigste, og det skal det blive ved med at være godt hjulpet af rådgivningen fra det nye center.

Thisted Kommunes borgmester Lene Kjelgaard Jensen ønskede LandboThy tillykke med det nye center.

- Landbruget betyder meget, understregede også hun.

Læs også