Andelshavere til Danish Crown: Udskyd beslutningen

Andelshavere opfordrer bestyrelsen i Danish Crown til at sende spørgsmålet om ejerform til hjørnespark, indtil den almindelige andelshaver er blevet hørt i debatten.

Det går for stærkt med at beslutte, hvilken ejerform der skal være i Danish Crown.

Det mener andelshaver i selskabet, Johannes Nielsen, Rohde ved Galten mellem Århus og Silkeborg. Han beder nu sammen med en række andre medlemmer repræsentantskabet og bestyrelsen i Danish Crown om at udskyde beslutningen – også selv om den blot skulle være af teknisk karakter.

- Vi er frustrerede over, at vi ikke i medlemskredsen har fået den debat om problemstillingen, som vi blev lovet på medlemsmøderne i vinters. Så vi beder pænt om, om ikke Danish Crown kunne være så venlig at servicere os ordentligt og sikre en ordentlig, fair debat, siger Johannes Nielsen til Effektivt Landbrug.

Johannes Nielsen konstaterer, at bestyrelsen har brugt mange kræfter på at overbevise repræsentantskabet om det rigtige i at ændre på ejerformen i selskabet. Sagen er imidlertid for vigtig til, at det kan forsvares ikke at sætte gang i en debat blandt medlemmerne og fornemme, hvor de er henne holdningsmæssigt, mener han.

- Vi andelshavere vil gerne have lov til at forholde os til en så væsentlig problemstilling - også fordi vi har ganske mange penge involveret i selskabet, bemærker Johannes Nielsen.

Ville vinde på det
På spørgsmålet om hvor længe Danish Crowns beslutning om valg af ejerform bør udskydes, svarer Johannes Nielsen:

- Det ved jeg ikke. En måned eller halvanden måske.

Johannes Nielsen understreger, at det slet ikke er sikkert, at en udskydelse af beslutningen vil ændre på repræsentantskabets holdning.

- Men beslutningen bør bare ikke komme som en tyv om natten.

- Derfor ville det være flot af bestyrelsen at indrømme, at det går lidt for hurtigt. Det ville give et indtryk af en bestyrelse, som er ydmyg og lydhør over for medlemmerne. Jeg er overbevist om, at bestyrelsen og alle os andre ville vinde på det, siger Johannes Nielsen.

Læs også