Sydhavsøerne nyder godt af lokal minister

En gennemgang af fødevareminister Henrik Høeghs kalender viser, at sydhavsøerne har haft besøg af ministeren dobbelt så mange som hele Sønderjylland.

I gennemsnit har Henrik Høegh (V) i sin egenskab som fødevareminister deltaget i et arrangement på Lolland eller Falster én gang hver anden uge siden han blev minister.

I samme periode er der aflagt besøg i hele Syd- og Sønderjylland én gang for hver måned, han har været minister.

Det viser en gennemgang af ministerens kalender foretaget af Effektivt Landbrug.

En statistik, der glæder formanden for Dansk Landbrug Sydhavsøerne (DLS).

- Jeg er godt tilfreds med, at han har besøgt os. Det er et skulderklap, der viser, at vi laver nogle gode arrangementer, som folk gider komme til, siger John Nielsen.

Inviteret på forhånd
Han mener dog, at årsagen til, at han oftere besøger sin lokale egn, også hænger sammen med, at han i forvejen havde lavet nogle aftaler på øerne.

Eksempelvis har han deltaget i to arrangementer lavet af DLS.

- Vi har haft ham på besøg to gange i vores forening, men det var aftaler, som vi havde lavet med ham allerede inden, han blev minister, siger John Nielsen, der dog ikke tror, at bare fordi Henrik Høegh kommer fra Holeby på Lolland, så bliver Sydhavsøerne vægtet ekstra højt i ministerens kalender.

- Jeg tror, at han tager til det, han bliver inviteret til, og som passer ind i kalenderen, og er interessant nok.

Føler sig ikke overset
Formanden for Sønderjysk Landboforening, Henrik Frandsen, der i denne sammenhæng, er den, der har fået få besøg, mener nu ikke, at Sønderjylland bliver snydt.

- Selvfølgelig er det vigtigt, at en minister kommer rundt i hele landet, men det er ikke min fornemmelsen, at Henrik Høegh overser nogen dele af landet. Jeg opfatter ham som en yderst seriøs politiker, der går efter sagen, uanset hvor i landet det er, siger han, og fortsætter.

- Hvis vi inviterer ham til noget seriøst, så vil han også komme. Det er jeg sikker på.

For Henrik Frandsen er det ret naturligt, at en minister besøger sin hjemegn mere end andre steder i landet.

- Selvfølgelig kommer han sikkert mere på Sydhavsøerne, fordi det er der, han er valgt. Det kan man nok ikke afvise, men han får nok også flere invitationer dernedefra. Vi har også oftere fået besøg af Hans-Christian Schmidt og Eva Kjer Hansen, fordi de kommer fra vores område. Dem inviterede vi også oftere, afslutter formanden.

Ved hvor han er valgt
Tilbage på Sydhavsøerne spekulerer John Nielsen dog også i, at Henrik Høegh godt er bevidst om, at der er en valgkamp på vej.

- Jeg tror, da at han er bevidst om, hvor han er valgt, og hvor han skal vælges næste gang, der er folketingsvalg. Det tror jeg, at alle politikere har i bagtankerne.

Derfor tror formanden også, at det giver værdi for landsdelen, at de har fået en lokal fødevareminister.

- Det har da helt sikkert noget at sige, at han kommer herfra, og det er da et plus for landsdelen, siger John Nielsen.

Opgørelsen viser også, at fødevareministeren er en relativt sjælden gæst i det nordjyske, mens Fyn og Langeland har nydt godt af syv ekspeditioner fra Henrik Høegh.

Læs også