Hjørring holder fest

NOGET AT FEJRE: Der har ikke været flere dyr de sidste 15 år, maskinudstillingen er fyldt til bristepunktet, og arrangørerne fejrer deres ti-års fødselsdag på årets kæmpe dyrskue i Hjørring.

Der er virkelig lagt op til fest, når LandboNord byder velkommen indenfor på den store dyrskueplads i Hjørring. Festen kommer ikke alene til at foregå i ringen, hvor hele 925 dyr skal konkurrere om de ærefulde titler.

Der bliver også fest og farver rundt omkring på den store maskin- og produktudstilling, der er en vigtig del af dyrskuet. I alt 136 udstillere er meldt til. Cirka 80 procent af dem er gengangere, der har udstillet på Hjørring Dyrskue i rigtig mange år. Resten er nye udstillere.

De fylder tilsammen et areal på i alt 3,2 hektar.

- Der er totalt udsolgt. Der kan simpelthen ikke proppes flere ind, og der er endda nogle på venteliste, fortæller Jesper Billund fra LandboNord, der er ansvarlig for maskinudstillingen.

Flest dyr i 15 år
925 tilmeldte dyr er 24 dyr flere end sidste år, og stigningen skyldes primært malkekøer, der viser en fremgang på hele 37.

- Det er helt fantastisk med alle de dyr. Det er imponerende i en tid, hvor landbruget er presset økonomisk, og hvor mange nordjyske landmænd har haft travlt med at så de ødelagte vinterafgrøder om. Dyrskuet prioriteres højt, og det glæder dyrskueansvarlig, kvægrådgiver Karin Møller Larsen, LandboNord.

Det er de sortbrogede køer, der dominerer udstillingen med 167 dyr, men RDM har stor fremgang og tæller i år 71 køer. Jersey ligger stabilt med 95 udstillede dyr. Blandt kødkvæget er Charolais, Limousine og Hereford de store racer.

Hos hestene er det Fjordheste, Belgiere, Shetlandsponyer og Islænderheste, der dominerer, men i alt præsenteres 22 forskellige hesteracer foruden alle showhestene til fredag aften.

Fødselsdagsfest med lagkage
I år har arrangørerne LandboNord ti års fødselsdag, og det fejrer de blandt andet på Hjørring Dyrskue. Derfor er der på bestemte klokkeslæt være gratis lagkage i LandboNords telt på pladsen.

Temaet i år er ti år frem og ti år tilbage i tiden, altså hvordan landbruget så ud for ti år siden, og hvordan det måske kommer til og se ud om ti år.

Læs også