Høegh: Det går den rigtige vej

Selv om vi i Danmark er heldigere stillet end mange andre lande i EU, er der dog stadig en regning, der skal betales, sagde fødevareminister Henrik Høegh under sin åbningstale af Roskilde Dyrskue fredag.

Fødevareminister Henrik Høegh (V) havde, sammen med Roskildes borgmester Poul Lindor (S) fået æren af at tale under åbningen Roskilde Dyrskue fredag ved middagstid inden dyrskuets formand, Povl Fritzner officielt åbnede dyrskuet.

I sin tale benyttede ministeren lejligheden til at fortælle om den vej, som regeringen har tænkt sig, at Danmark skal komme ud af den økonomiske krise, som vi længe har befundet os i.

- Heldigvis lader det nu til at vi er kommet ud på den anden side af krisen. Ordrebøgerne fyldes langsomt op i virksomhederne og arbejdsløshedstallene bevæger sig så småt lidt den rigtige vej, sagde Henrik Høegh.

- Men selv om vi er heldigere stillet end mange andre lande i EU, som ikke har vist mådehold i de gode tider – som vi har – er der stadig en regning, der skal betales. Og den regning skal vi alle sammen være med til at betale, så der kan komme gang i investeringslysten og konkurrenceevnen, lød det videre.

Dette var i sær henvendt til oppositionen i Folketinget, som fører stort i de seneste meningsmålinger, og som har kritiseret regeringens såkaldte Genopretningsplan skarpt, siden den i sidste uge blev præsenteret.

- Der er ikke nogen populær vej ud af det, selv om Helle og Villy påstår det. S og SF har en strategi, der svarer til, at man tager rudekuverten i postkassen, lægger den uåbnet ned i en skuffe – og så aftaler, at vi om 2 år arbejder 12 minutter mere. Alle vi, der – desværre - har rudekuverter nu og da, ved at den strategi ikke virker. Selv om den er fristende, sagde Henrik Høegh.

Godt rygte til landbruget
Landbruget kom Henrik Høegh naturligvis også ind på i sin tale. Ministeren mener, at at dansk landbrug og danske fødevarer generelt har et godt rygte i befolkningen.

- Også i resten af verden ses vi som foregangsland, når det kommer til fødevarer. Både på kvalitet og på sikkerhed har vi en førerposition, som vi skal kæmpe for at bevare, lød det fra Henrik Høegh i sin åbningstale.

Læs også