Nu klares græsset selv

GRÆS: Nu klarer mælkeproducent Toon (Antonius) van der Heijden, Ølgod, selv sine 100 hektar græs. Det er blevet muligt efter han har investeret i et sæt græsmaskiner fra Lely i form af en skivehøster, en vender og en rotorrive.

Det er en udvidelse af bedriften og ønsket om selv at kunne klare græshøsten og bearbejdningen, der ligger bag investeringen i et helt græs-sæt fra Lely, som netop er blevet taget i brug af ejeren Toon van der Heijden, Ølgod.

Sættet, der består af en skivehøster, en vender og en rotorrive, er netop belvet taget i brug på bedriften, der tæller 200 hektar – fordelt med 100 hektar græs og 100 hektar majs. Besætningen omfatter 350 køer med fuldt opdræt.

- Tidligere har vi benyttet maskinstationen til græsset. Nu kan vi udnytte arbejdskraften dels i stalden og dels i marken, når vi vil, forklarer Toon, der denne dag er i fuld gang med skivehøsteren, mens venderen og riven efterfølgende er i gang i marken ved ejendommen nær Ølgod.

Og at valget faldt på Lely, da der skulle investeres i græsmaskiner, var ingen tilfældighed:

- Jeg har jo kendt Lely i mange år hjemme fra Holland, griner Toon, der ydermere fik en oplagt grund til at købe Lely, da den lokale Gaarde Smede- og Maskinforretning fik forhandling af Lely.

Læs også