Minkavlere på charmeoffensiv

MINK: - »Du skal være velkommen til at hade os bagefter«, lyder opfordringen fra Dansk Pelsdyravlerforening, der inviterer alle interesserede indenfor for at se de faktiske forhold på de danske minkfarme.

Kom ud i den virkelige verden og lad kendsgerningerne tale for sig selv. Dan dig din egen mening baseret på, hvad du har set og oplevet. Bagefter er du velkommen til at hade os.

Invitationen til at komme ud i den virkelige verden kommer fra de danske minkavlere, som i en landsdækkende kampagne inviterer hele Danmarks befolkning på farmbesøg.

- Vi vil gerne give danskerne lejlighed til at danne sig deres egen mening baseret på, hvordan virkeligheden er på de danske minkfarme. En rigtig virkelighed vel at mærke og ikke en medieskabt virkelighed eller en redigeret version af virkeligheden, forklarer Kaj Kristensen, formand for Dansk Pelsdyravlerforening.

Årelang tradition
Det er en årelang tradition for danske minkavlere, at åbne farmene for gæster. Hvert år er tusindvis af mennesker på farmbesøg, så der er som sådan ikke noget nyt i invitationen. Men det er første gang, at den stående invitation til at komme på farm, nu også annonceres massivt i aviserne.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi som minkavlere er kommet bagud på point, fordi et dansk medie har bragt en meget enøjet historie. En historie, som ikke svarer til virkeligheden. Derfor inviterer vi nu aktivt danskerne ud, så de med egne øjne kan opleve vores virkelighed, og ikke en filtreret og forvrænget udgave af vores liv og vores arbejde, siger Kaj Kristensen.

Frygter ikke had
Han er ikke bange for, at resultatet bliver, at danskerne kommer til at hade minkavlerne.

- Vi oplever gang på gang, at selv meget forudindtagede mennesker får en rigtig aha-oplevelse, når de kommer på en minkfarm. Vi forventer på den anden side heller ikke at hele verden kommer til at elske os, men vi tror på, at vores meget vægtige bidrag til det danske samfund i form af arbejdspladser og eksportmilliarder vil blive set i det positive lys, som det fortjener. Den danske minkproduktion er nemlig kendetegnet ved gode forhold for dyrene og en meget lav frekvens af for eksempel skader, sygdom og dødelighed, siger Kaj Kristensen.

På hjemmesiden wwwdanskeminkfarme.dk kan man læse meget mere om minkavl, og her kan man finde kontaktoplysninger på minkavlere i hele landet. Minkavlerne står klar til at formidle besøg på minkfarme i alle dele af landet.

Læs også