Nyt håb for mælkeproducenterne

MÆLKEPRISEN: Arlas ventede stigning i afregningsprisen er en tiltrængt indsprøjtning af optimisme hos mælkeproducenterne, pointerer formanden for Fynsk Kvæg.

Lidt har også ret.

Sådan lyder det fra Lars Iversen, Stensby, der er formand for Fynsk Kvæg. Han roser stigningen i afregningsprisen fra Arla på de 7,5 øre, som træder i kraft 3. maj. Også selvom han havde håbet på en stigning på 10 øre.

- Alle små prisstigninger er velkomne. Hvis bare de små prisstigninger kommer hyppigt nok, så får vi jo i sidste ende det resultat, som vi håber på, siger den nordfynske kvægformand.

Han fortæller, at han som mælkeproducent er blevet lidt mere optimistisk på fremtiden, og han nu forventer, at Arla vil følge op med flere prisstigninger i løbet af året. 15-20 øre til i løbet af året håber Lars Iversen i hvert fald, at der bliver plads til.

Ser fornuftigt ud
- Arla skal virkelig have ros for, at de reagerer og giver os prisstigninger lige så snart, der er plads til det. Det har vi virkelig brug for. Får vi en prisstigning på 15-20 øre til, og så gør det ikke noget, at det er i små bidder, så begynder det også at se virkelig fornuftigt ud, lyder det videre.

Han fortæller, at han nu forventer sorte tal på bundlinjen på sin egen bedrift i 2010.

- Optimismen er også kommet hos folk, fordi prisstigningen er noget, som vi længe alle har gået og forventet. Når den så også kommer, så betyder det meget, fordi når man går og venter og der ikke sker noget, så har det den helt modsatte effekt, påpeger Lars Iversen.

Én bekymring ved stigning
Hos Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter kom forrige uges stigning i afregningsprisen også som en særdeles positiv nyhed.

Den eneste bekymring ved maj-stigningen er dog her, at den er mindre end hos de nære konkurrenter, og at den især er begrundet med kursreguleringer i stedet for markedsforbedring,

- Men så må de danske og svenske producenter jo stadig have den markedsforbedring, som der tales om i udlandet, til gode, lyder det således fra formand Peder Mouritsen i foreningens ugebrev.

 

Læs også