Pelspriserne er ved at have nået toppen

Sæsonens tredje pelsauktion bød på en ny omsætningsrekord hos Kopenhagen Fur. Det bliver dog svært at nå højere priser for minkskind, vurderer pelsdyrformand.

Endnu en fantastisk pelsauktion er overstået hos Kopenhagen Fur.

Endnu engang kunne minkavlerne nemlig se alt deres skind blive solgt til gode priser. Ifølge oplysninger fra Kopenhagen Fur fredag eftermiddag, som er 99 procent sikre, så endte gennemsnitsprisen på 312 kr. pr. minkskind. Det er et lille fald i forhold til auktionen i februar, hvor gennemsnitsprisen var helt oppe på 324 kr. pr. skind. I alt blev der solgt 4,9 mio. minkskind og omsat for hele 1,7 mia. kroner.

Det er det højeste nogensinde på en auktion hos Kopenhagen Fur. Den tidligere rekord for en pelsauktion lød på 1,4 mia. kroner og blev sat så sent som ved februar-auktionen tidligere i år.

- Det gik rigtig fint. Vi kan slet ikke tillade os at klage, siger Kaj Kristensen formand for Dansk Pelsdyravlerforening.

Han fortæller, at de høje priser på skind i øjeblikket skyldes, at det er en mangelvare. Der er ingen, der køber skind til lager for tiden.

Russerne tilbage
Det var især kinesere, som købte stort ind af skindet, men også flere russere havde indfundet sig til auktionen. De har igennem en periode holdt sig væk på grund af den økonomiske krise, som også har ramt det store østeuropæiske land.

Formand Kaj Kristensen glæder sig over, at russerne er tilbage igen. Han ser det som et tegn på, at økonomierne rundt omkring er begyndt at vende til det positive.

Det var netop russernes manglende tilstedeværelse på auktionerne i sidste sæson, som Kopenhagen Fur gav som begrundelse for et manglende salg, og at prisen på skind i sæsonen 2008-2009 kun landede på 193 kr. i gennemsnit pr. skind. Rusland har gennem mange år har været det største forbrugsland for pels.

Han fortæller, at de høje priser på skind i øjeblikket skyldes, at det er en mangelvare. Der er ingen, der køber skind til lager for tiden.

Har nået toppen
På trods af russernes comeback på markedet, så tror Kaj Kristensen dog alligevel, at vi er ved at have nået toppen når det kommer til priser.

- Nej, jeg tror ikke, at de stiger mere, men selvfølgelig så kan man aldrig vide. Der flere opkøbere, der er begyndt at give udtryk for, at de synes, at priserne må være ved at have nået toppen, siger Kaj Kristensen.

Auktionen der sluttede i går er den tredje ud af fem pelsauktioner i denne sæson. Næste auktion finder sted i juni måned, og den sidste auktion i sæsonen 2009-2010 finder sted i september.

Læs også