Slagteri vinder markedsandele

Det går godt på Ålestrup Eksportslagteri også kendt under navnet A/S Hjalmer Nielsen. Lige efter sommerferien tog man et nyt kølerum i brug.

Det går godt på Ålestrup Eksportslagteri også kendt under navnet A/S Hjalmer Nielsen. Lige efter sommerferien tog man et nyt kølerum i brug. Det har betydet en stigning i slagtningerne på ikke mindre end 21 procent, eller omkring 150 kreaturer mere om ugen. Der slagtes nu omkring 850 kreaturer om ugen.

Der er også en stigning i slagtningerne af heste. Der slagtes således mellem 25 og 30 heste om ugen. Det er en stigning på 17 procent.

Det er tal, der skaber glæde på slagteriet. Også fordi det har kunnet lade sig gøre med de samme 28 ansatte takket være rationaliseringer, og automatiseringer i arbejdsgangene i forbindelse med det nye kølerum.

- Vi har god opbakning og kontakt til vore leverandører. Vi har en god afsætning dels i eksporten til Italien, hvor der afsættes mellem 60 og 80 ton om ugen. Dels sælges en stigende del gennem Himmerlandskød, fortæller direktør og indehaver Lars Andersen sammen med sønnen Christoffer Andersen, der er under oplæring i firmaet.

Opskæringsvirksomheden Himmerlandskød blev startet sidste år af Aalestrup Kreaturslagteri i samarbejde med firmaet ECB Kød i København, og slagteriet DLK i Aarhus. Næsten halvdelen af oksekødet fra Aalestrup går nu igennem denne forædling.

- Det er godt at være en lille virksomhed, vi har hele tiden styr på, hvad der foregår i hjørnerne, vi kan overskue det hele og får det hele med, siger Lars Andersen.

- Vi ser positivt på fremtiden, er de to generationer Andersen enige om. Der er stolte af at have vundet 13,5 procent markedsandel i andet halvår af 2009.

Læs også