Biogasol reddet i sidste sekund

Tiden var ved at løbe ud for Biogasol, der fik tildelt 85 millioner af energistyrelsen på betingelse af, at de selv skaffede 120 millioner inden marts. Mandag offentliggjorde selskabet ny ejer af selskabet.

- Det var ved at være sidste udkald for Biogasol, siger direktør Anders Weber fra Biogasol A/S, der er glad for, at der er kommet en stor kapitalfond i ryggen på selskabet, og derfor regner med at kunne geare udviklingen et trin op.

I mandags offentliggjorde Biogasol på deres hjemmeside, at alle aktier i selskaber var solgt til fonden Fjord Capital Partners.

Det var selskabets hidtidige ejer, venturefonden BankInvest New Energy Solutions, som mandag solgte samtlige aktier til den britiske kapitalfond Fjord Capital Partners.

Salget har vækket harme hos den tidligere direktør og nuværende aktionær Birgitte K. Ahrendt, der nu truer med et sagsanlæg, da hun ikke vil anerkende salget af hendes aktier, og derfor vil kræve sin andel tilbage.

Sidste frist
Selvom den tidligere ejer og aktionær i selskabet Birgitte K. Ahrendt er stærkt utilfreds med salget, så er der bred tilfredshed internt i selskabet med det nye salg.

- Det er dejligt, at Fjord Capital Partners er kommet ind. De er dybt professionelle og ser mulighederne i projektet. Det har været en nødvendighed at få en investor, og de kan tilvejebringe den nødvendige kapital, siger Thor Gunnar Kofoed, der er projektudviklingsdirektør i selskabets bornholmske afdeling BornBioFuel.

For godt et år siden fik Biogasols demo-projekt BornBioFuel tildelt 78 millioner af Energistyrelsens såkaldte EUDP-midler. Pengene fik de under betingelse af, at de selv finansierede i omegnen af 120 millioner. Sidste frist for at skaffe de penge er i næste måned, og hvis det ikke var lykkedes Biogasol at finde en investor, så ville de være nødsaget til at vinke farvel til de 78 millioner.

Med den nye kapitalfond i ryggen har Biogasol sikret sig midlerne, og kan derfor køre videre med planerne. De forventer at begynde at opkøbe halm hos landmændene i slutningen af dette år, og igangsætte en større kommerciel produktion af bioætanol.

Læs også