Tror naivt på en værdig overtagelse

Østjysk maskinstationsejer vælger at være positiv naiv og tror på, at Konkurrencestyrelsen vil være sin opgave voksen og godkende Danish Agro og DLGs overtagelse af Aarhusegnens Andel.

Indehaveren af Odder Maskinstation, Arne Mathiesen, anlægger en nøgtern betragtning til meddelelsen om, at Aarhusegnens Andel i går gik i betalingsstandsning.

- Andelskapitalen er væk. Det er penge, vi har overladt til selskabet, for at de har noget at arbejde med.

- Men jeg har ikke indgået nogen aftale om, at de har fået mit korn til at arbejde med. Tværtimod har jeg det sort på hvidt, at jeg betaler for lagerlejen, og at kornet er mit, siger Arne Mathiesen, der selv driver 750 hektar planteavl.

Tillid til bestyrelsen
Arne Mathiesen har noget at have sin naivitet i, som han selv udtrykker det.

- Da KFK for nogle år siden væltede, gik det godt. De grovvarefirmaer, der dengang tog over, heriblandt Aarhusegnens Andel, levede op til de forpligtigelser og aftaler, der var indgået med KFK før det gik galt.

- Jeg har da den naive tro, at Danish Agro og DLG gerne vil have os som kunder fremover og derfor vil leve op til de aftaler, vi har indgået med Aarhusegnen. Sådan vil jeg vælge at se på det, indtil andet er bevist. Derfor tror jeg også på, at den bestyrelse, vi har valgt, vil gøre deres yderste for os og varetage vores interesser i den proces, der skal i gang, lyder det tillidsfuldt fra Arne Mathiesen.

Gødning bag lås
Den østjyske maskinstationsejer har også et mindre parti handelsgødning liggende hos Aarhusegnen, som han endnu ikke har afhentet.

- Her er det straks lidt sværere. Der er nu sat en stor hængelås for porten, og selv om jeg har betalt for gødningen, er det helt sikkert, at jeg ikke kan komme i nærheden af den de nærmeste dage. Men også her vælger jeg at tro, at de selskaber, der tager over har et oprigtigt ønske om at overtage os som gode kunder, siger han.

Som situationen tegner sig, vil Aarhusegnens afdeling i Odder blive overtaget af DLG, idet der ikke er foderproduktion på stedet.

- Jeg har tidligere haft den aftale, at jeg hentede kemikalier til vores eget og til de sprøjteopgaver, jeg udfører for kunder, efterhånden som vi skal bruge det. I år er vi slet ikke nået så langt, at vi har afgivet bestillinger på kemi, så her har jeg ikke noget i klemme, siger Arne Mathiesen, der af et oprigtigt hjerte håber, at Konkurrencestyrelsen godkender overtagelsen.

- Ellers har vi virkeligt et problem, siger han.

Læs også