Finansiering trykker traktorsalget

November måneds traktorstatistik blev årets foreløbige bundrekord med kun 65 nyregistreringer i Danmark.

Det er rekordernes tid for traktorsalget i Danmark. Bundrekorder desværre.

November måneds opgørelse over nyregistreringer viste, at traktorsalget kan synke endnu dybere. Kun 65 valgte at få plader på en ny traktor i november måned i år, og det er ikke nok til at pynte på et år med meget få traktorinvesteringer.

Hos en af forhandlerne af landets mest populære traktormærke, John Deere er stemningen afmålt og fattet.

- Situationen her på vores egne er den samme som alle andre steder. Der er fortsat en vis interesse fra landmændenes side for at investere i en ny traktor og vi har både forespørgsler og fremsender tilbud. Men kunderne kan ikke få deres maskinkøb finansieret og må så klare sig med det, de har, siger John Deere forhandler Jakob Pedersen, Farre Smede og Maskinforretning ved Give.

- Folk er naturligvis afventende og kan i de fleste tilfælde snildt klare sig et år eller to, fordi der de senere år er solgt en del nye traktorer. Standarden er høj, og det går ud over nysalget. For os gælder det nu om at få det brugte solgt, siger Jakob Pedersen, der heller ikke venter, der bliver solgt mange traktorer i december måned.

- Skattemæssige afskrivninger bliver jo ikke noget stort tema hos landmændene i år, siger han.

Vinder i 2009
John Deere, der står til at blive det mest solgte traktormærke i Danmark i 2009, har både markeret sig i november måneds statistik og gennem hele året som det suverænt bedst sælgende mærke blandt de små traktorer under 140 hestekræfter.

- Salget til kommuner med formål som vedligeholdelse af veje og grønne områder, er for nogle af vore forhandlere nær de store byer et vigtigt område. Det er imidlertid ikke noget, vi har så meget fat i her hos os, siger Jakob Pedersen.

I november måneds statistik løftede New Holland sig igen og er ved at udfordre Massey Ferguson på tredjepladsen i årets slutspurt. Andenpladsen i 2009 vil helt sikkert gå til Case IH, selvom mærket netop i november blev henvist til en fjerdeplads.

Læs også