Analytiker ser ikke stigninger på stigninger

Danish Crown løfter slagtesvine-noteringen med 20 øre i næste uge. Udviklingen på svinekødsmarkedet er dog næppe vendt, vurderer markedsanalytiker.

I går fik svineproducenterne den glædelige nyhed, at Danish Crowns basisnotering på slagtesvin stiger med 20 øre til 8,60 i næste uge.

Men producenterne skal nok ikke sætte næsen op efter, at bunden i svinekødsmarkedet nu er nået. I hvert fald ser Klaus Moltesen Ravn, markedsanalytiker i Agromarkets og cheføkonom i LandboSyd, ingen tegn på, at udviklingen er vendt endnu.

- Det er glædeligt, at markedet har rettet sig lidt i denne uge, men historisk set plejer noteringen ikke at være opadgående fra nu af. Tværtimod bunder priserne typisk i løbet af vinteren, siger Klaus Moltesen Ravn, og tilføjer:

- Det er ikke usædvanligt at se små stigninger i noteringen nu, og jeg har da også en tro på, at dollaren snart vil stige, hvilket yderligere kan understøtte den danske notering. Men jeg ser ingen tegn på en decideret vending i efterspørgsels- og udbudssituationen.

Dyk forude
Klaus Moltesen Ravn fastholder sin vurdering sidste fredag i Effektivt Landbrug om, at svinekødspriserne vil være lavere i januar og februar end nu, og at der er en risiko for, at den kan falde helt ned under 8 kroner pr. kilo.

Det gør han med henvisning til, at markedsdeltagerne selv gætter på et niveau på 9,20 kroner pr. kilo i januarkontrakten på futuresbørsen i Hannover, og at noteringen fra Danish Crown historisk set ligger 1-3 kroner lavere.

Læs også