Frygter ikke TV 2-dokumentar

I aften bliver Danmarks Pelsdyravlere revset i TV 2-programmet Operation X, men fynsk pelsdyravler er ikke nervøs. Der er intet at komme efter.

Inden for det sidste år har minkavler Jørgen Jensen fra Ørbæk haft tre uanmeldte besøg af kontrollanter. På intet tidspunkt har de fundet noget mistænkeligt.

Så når TV 2-programmet Operation X i aften klokken 20 kører over skærmen med et program om skrækkelige forhold på danske pelsfarme, så er det langt fra et billede, som han genkender fra dagligdagen. Han tror simpelthen ikke på, det er rigtigt.

- Vi har 13.000 dyr gående her. Tag du en by med 13.000 indbyggere, og tæl hvor mange syge, der er der. Der har vi en meget mindre procentdel, der er syge her. Den påstand tør jeg gerne vove. Alle dyr kan jo blive syge. Alle dyr kan jo komme op at slås, siger Jørgen Jensen, der har været minkavler siden 1986, og de sidste tre år har delt ejerskabet af sin farm med sin søn, Jens Jensen.

I alt har de 2.000 tæver og hvert år producerer de cirka 11.000 skind. Deres farm i Ørbæk hører, i hvert fald ikke, hvad de selv ved af, til en af de farme der har fået besøg af den dyreværnsorganisation, der har lavet de hemmelige optagelser til TV 2. Optagelserne er lavet ved ulovligt at bryde ind på gårdene.

Ude på at få os lukket
- Vi ved jo, at de her aktivister er ude på at få os lukket. De vil jo have lukket for alle dyrehold. Så skulle de, og det tror jeg ikke på, få held med at få lukket os. Hvem er så de næste. Er det så kyllinger og grise, lyder det fra Jørgen Jensen.

Til trods for, at Jørgen Jensen slet ikke tror på, at det står så slemt til, som foromtalerne til aftenens program antyder, og han faktisk ligefrem tror, at nogle af billederne er manipuleret, så benægter han dog ikke, at der hos pelsdyravlere kan findes brodne kar i mellem.

- Skulle de billeder virkelig være rigtige, så er det myndighedernes ansvar at få det stoppet. Så skal vi jo ikke acceptere sådan noget, men det er altså myndighederne, der har kontrollen. I erhvervet har vi jo ingen egenkontrol, siger Jørgen Jensen.

Læs også