Noteringen falder

Noteringen er fra på mandag 8,80 kr. pr. kilo efter nyt dyk på 20 øre for slagtesvinene. Søer falder også 20 øre.

Noteringen falder fra på mandag med 20 øre til en DC-basisnotering på 8,80 for slagtesvinene, mens søerne tegner sig for et fald på 20 øre til en notering på 6,90.

Dermed er noteringen 20 øre under Landbrug & Fødevarers prognose for kvartalet, der spår et gennemsnit på 9 kroner.

Formanden for Dansk Svineproduktion, Lindhart B. Nielsen, mener dog ikke, at svineproducenterne har grund til at justere budgettet for kvartalet, selv om noteringen traditionelt falder med 40-60 øre de sidste 3-4 uger før nytåret.

Lindhart B. Nielsen peger på, at noteringen sagtens kan stige i løbet af kvartalet, så den når de 9 kroner i gennemsnit.

- Der er jo et par måneder at løbe på, inden kvartalet slutter, siger han, og tilføjer:

- Som svineproducent går jeg ud fra, at prognosen holder, nu hvor den lige er blevet lavet. Der er i hvert fald ingen grund til at ændre i ens forventninger bare på grund af en enkelt uge, hvor noteringen ligger under prognosen.

Markedsanalyse
Ifølge markedsanalytiker Palle Jakobsen, agrocom, er der desværre ikke tegn i sol og måne på en midlertidig optur i svinepriserne. Tværtimod ser han negativt på prismulighederne de kommende tre måneder.

- Der er ikke meget, der taler for, at vi snart ser en afslutning på den faldende trend, skriver markedsanalytikeren i dagens markedskommentar side 6.

Heller ikke Danish Crowns nyeste markedsberetning er opløftende læsning. Ifølge Danish Crown er priserne på bacon, ferske kamme og skinker nedadgående, mens bove, produktionskød og nakker holder skansen.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra Landbrug & Fødevarer i går. Ifølge organisationens prognose falder den gennemsnitlige svinepris til 8,75 kroner pr. kilo i første kvartal 2010.

Læs også