Svineprognosen nedjusteret - igen

I går meldte Landbrug & Fødevarer, at prognosen for svinenotering er nedjusteret endnu engang. Trist, siger formanden for Danske Svineproducenter.

Landbrug & Fødevarer meddelte i går, at prognosen for svinenoteringen i de kommende to kvartaler nedjusteres med én krone, fra ti til ni kroner i 4. kvartal 2009 og fra 9,75 kroner til 8,75 kroner i 1. kvartal 2010.

Nedjusteringen skyldes især lavere efterspørgsel end forventet, blandt andet som følge af den økonomiske krise, oplyses det fra Landbrug & Fødevarer.

Formand for Danske Svineproducenter, Torben Poulsen, er skuffet.

- Nu er prognosen nedjusteret for ved Gud hvilken gang, og det er trist, at det er andre end os selv, der åbenbart er bedre til at lave prognoserne.

Uholdbare prognoser
- Det er jo ikke andet end en måneds tid siden, der var andre, der forudsagde, at noteringen ville havne i 8,50. Det blev fra Landbrug & Fødevarers side betegnet som uhyrligt, og de fastholdt prognosen. Men nu er vi der jo næsten, siger Torben Poulsen.

Hos Landbrug & Fødevarer giver man udtryk for, at der gengæld er udsigt til faldende omkostninger, men det er ikke noget der vækker fortrøstning hos formanden for svineproducenterne:

- Det hang ikke sammen i 2008, det kommer det heller ikke til i hverken 2009 eller 2010, og hvis prognosen også bliver nedjusteret i december, ligesom den er blevet i hvert eneste kvartal i lang tid, så ved jeg ikke, hvor vi ender henne.

- Det er i hvert fald ikke noget, der vækker arbejdsglæde, siger han.

Læs også