Deutz-Fahr går op i størrelse

Nu passerer Deutz-Fahr magiske 300 hestekræfter med sin nyeste Agrotron X-730 stortraktor. Nyheden vises frem på Agritechnica-messen i november.

De hidtidige flagskibe fra Deutz-Fahr, Agrotron X 710 og Agrotron X-720 med henholdsvis 219 og 262 hestekræfter, får nu en storesøster. Agrotron X 730 vises første gang frem ved Agritechnica i Hannover 10. til 14. november.

Det nye flagskib X 730 har 305 hestekræfter og gemmer under den grønne motorhjelm en Deutz commonrail turbo-dieselmotor type TCD 2013.

Motoren har et fire ventilers topstykke og højtryks-indsprøjtningssystem med eksternt afkølet udstødningsgas. Det maksimale drejningsmoment på 1206 Nm er til rådighed ved 1600 motoromdrejninger, hvilket både giver en behagelig motorgang og et økonomisk brændstofforbrug.

Udvendige bremseskiver
Med de ekstra kræfter er bagakslerne forstærkede. Helt nykonstrueret er forakslen, der nu har udvendige skivebremser, som man se hos biler. Konstruktionen på Deutz-Fahr traktorerne har dog sin oprindelse fra militære køretøjer.

Bremseskiverne har en diameter på 590 millimeter og er indrettet således, at de snavsede omgivelser ikke forårsager unødigt slid på skiverne.

Samme kabine
Kabinen på den nye stortraktor har uændrede dimensioner med store panoramavinduer horisonten rundt. Indvendigt er kabinen dog blevet indrettet med et nyt panel i højre side. Traktoren kan leveres med det kendte Agrotron TTV 630, men også som ekstraudstyr forsynes med den nye iMonitor.

Kabinen kan enten leveres med fuldpneumatisk affjedring eller semi-aktiv affjedring.

Brændstoføkonomisk
Agrotron X-730 er standard udstyret med en 40/40-gears transmission, der har automatisk Power Shift (APS) i fire grupper. Fremdriften reguleres fra PowerCom S håndtaget.

Ved maksimal hastighed på 50 kilometer i timen er motoromdrejningstallet på 2100 omdrejninger i minutter. Ved 40 kilometer i timen er motoromdrejningstallet reduceret til 1680, hvorved brændstoforbruget reduceres.

Hydraulikken har load sensing og en pumpekapacitet på 177 liter i minutter er standard. Maksimal løftekapacitet er 10.500 kilo i bag og 4.500 kilo i front.

Læs også