Fantastisk skue for Børn og Dyr

Med mere end 2.000 flere tilskuere end sidste år, blev weekendens 4H børnedyrskue på Bregentved et af de bedste i mange år.

Børn og Dyr slog for første gang portene op for 40 år siden. Men selvom skuet efterhånden er »en gammel dame«, viste weekendens besøgstal på 17.000, at børn og dyr, solskin, shows, traktortræk og muligheden for at lege i en halmborg stadigt kan trække en masse mennesker til.

- Vi havde 2.000 tilskuere mere end sidste år, som endda også var et kanonår, fortæller en glad formand Jesper Karlshøj-Andersen.

Nordens største
Børn og Dyr på Bregentved er Nordens største børnedyrskue, hvor 150 4H børn udstiller deres dyr. Derudover kommer kæledyrskue og bamsedyrskuet. Det kan kun lade sig gøre at afholde Børn og Dyr, fordi 350 frivillige lægger en masse energi i det - lige fra skiltemalerne til damerne i cafeteltet som bagte stakkevis af de berømte Bregentvedvafler.

- Det er alt lige fra dem, som er parkeringsvagt i tre timer, og til dem, som lægger tre ugers arbejde i børnedyrskuet. Og vi har brug for dem alle, forklarer Jesper Karlshøj-Andersen.

Som formand er det både hans sværeste opgave, og største glæde at motivere alle de mange frivillige.

- Men det er en fantastisk følelse, når det så lykkedes at løfte i flok, som vi har gjort i år. Der har været en rigtigt god stemning mellem de mange frivillige, siger Jesper Karlshøj-Andersen.

Kæledyrene var en succes
I år havde arrangørerne for første gang inviteret til kæledyrskue. Det varede en dag, og alle børn var velkomne til at deltage, også selv om de ikke var medlem af en 4H klub.

- Det har været en stor succes med 48 tilmeldinger og en masse glade børn og forældre. For mange af de mindste, og deres forældre, kan det godt være overvældende at skulle af sted til dyrskue fra fredag eftermiddag til søndag, så kæledyrskuet er en god måde at snuse lidt til dyrskuestemningen på, forklarer Anna Spring, der er formand for kæledyrskuet.

Mange af kæledyrsudstillere har allerede spurgt efter tilmeldingsskemaer til næste år, så det ser ud til at en ny klassiker er på vej, sammen med bamseskuet, årets anden nyskabelse.

- Det har været en succes blandt de allermindste, som syntes det var sjovt at vise bamse frem. Et af børnene fortalte dog, at hun havde problemer med at få bamse til at gå i seng om aftenen, når han fik besked på det, fortæller dommer på Bamseskuet, Stinne Hemmingsen, med et stort smil.

Førstegangsudstiller
Astrid Jepsen på otte år udstillede for første gang nogensinde på Børn og Dyr på Bregentved. Med sig havde hun kalven Viola, som var tre måneder gammel. Kalven havde Astrid Jepsen lånt, og hun deltog på et kalvehold sammen med sin nabos to drenge.

Astrid Jepsen havde travlt med at give kalvene vand, men havde dog lige tid til at svare på spørgsmålet om, om det var gået godt:

- Jeg har allerede været i ringen en gang i dag, men jeg skal vistnok ind at have en præmie senere.

Og hun understregede, at hun helt sikkert kommer igen til næste år!

Af Sine Rosenkrantz Lindegaard

Læs også