Tørt vejr sparer wrapningen

LUCERNE: Det gode vejr har været med mælkeproducent Per Dam, der har valgt at spare udgiften til wrapning og i stedet presse lucernehøet i baller.

I dag bliver der formentlig presset lucernehø i baller hos landmand Per Dam, der har en malkekvægbesætning på 240 køer ved Grindsted.

Der blev også presset lucernehø i baller hos Per Dam i mandags som en del af en Lucerne wrap-demonstration arrangeret af Jysk Landbrugsrådgivning, der havde til formål at pejle sig ind på det korrekte tidspunkt for snitning og presning af lucerne i baller.

Eftersom man i mandags konstaterede, at lucernen endnu var for våd, blev presningen derfor udskudt et par dage.

- Lucernen havde fået 10 millimeter regn natten til fredag, inden det herefter var blevet skårlagt med pickup-skårlægger. Lørdag blev det revet, og her faldt der 5 millimeter regn, oplyser Per Dam.

God prikkeeffekt
Han har valgt at bruge lucernehø i sin malkekvægbesætning på grund af lucernens gode »prikke-effekt«, og dyrker 15 ha med lucerne, 90 ha med græs og 100 ha majs.

- Jeg håber vejret holder, så vi kan presse lucernen i baller i stedet for at wrappe dem, for prisforskellen er 70 kroner pr. balle oplyser Per Dam.

Det er Varde Maskinstation, der står for snitning og presning af lucernen og ved markdemonstrationen benyttede de sig blandt andet af en New Holland BB 940 og en Jaguar 870 med en Hesston 4860S presser spændt efter.

Læs også