Stigende priser på pelsauktion

SKINDAUKTION: Fem millioner minkskind blev solgt til stigende priser på 5-10 pct. i forhold til de seneste internationale auktioner.

Aldrig tidligere har der været så mange opkøbere på en auktion hos Kopenhagen Fur som i den netop afholdte juni-auktion.

Auktionen blev besøgt af mere end 600 kunder, heraf hele 400 kunder fra Kina og Hongkong. De fem millioner minkskind blev udsolgt til stigende priser på 5-10 pct., svarende til en gennemsnitspris på 208 kroner, i forhold til de seneste internationale auktioner.

Kina var den helt dominerende køber i auktionssalen. Det ser dermed ud til, at den meget store indsats, Kopenhagen Fur har udøvet i Kina i de forløbne år, for alvor bærer frugt.

- Vi har satset meget på Kina, for der ligger et kolossalt potentiale, efterhånden som de mange folk får råd og lyst til at benytte vore produkter enten til beklædning eller til besætning, siger formand for Kopenhagen Fur, Erik Ugilt Hansen, og fortæller om en massiv markedsføringsindsats i det store land.

Indsats i Kina
- Vore folk har rejst landet tyndt, vi har kontor derude, og vi har brugt mange ressourcer både markedsføringsmæssigt og på at yde service, fortæller han, og tilføjer, at kinesiske opkøbere jo ikke kommer til København uden at kende til stedet og til den kvalitet af skind, der bliver solgt her. En kvalitet også kineserne gerne vil arbejde med.

- Der kommer flere og flere kinesere til hver auktion, og denne gang er der rigtig mange nye, glæder formanden sig over. Kopenhagen Fur er dermed med når opsvinget sætter i gang. Og det stimuleringsprogram på ikke mindre end 600 milliarder dollars, som den kinesiske regering har sat i gang her under krisen, hjælper selvfølgelig også med til at denne strategi lykkes.

Øg efterspørgslen
På indeværende sæsons fire auktioner er der indtil nu solgt 13,5 millioner skind. Når septemberauktionen afslutter sæsonen, vil der være solgt næsten 19 millioner skind til en forventet gennemsnitspris af 210 kroner.

- Det er et prisniveau, der for nogle avlere er omkostningsdækkende, men det vil ikke gælde alle, siger Erik Ugilt Hansen.

Læs også