Landmand hængt ud i svenske medier

UDSTILLET: Svineproducent fra Nordjylland, Niels Jørgen Vestergaard, der er en af de landmænd, Sveriges Radio har brugt til at dokumentere deres historie om misforhold i de danske svinestalde, inviterer alle til at komme at kigge på hans stald.

- Jeg tænkte nok, at de havde en bagtanke, siger Niels Jørgen Vestergaard, svineproducent fra Brønderslev, der dog alligevel ikke kan skjule sin overraskelse, da han af Effektivt Landbrug tirsdag formiddag bliver fortalt, at han er en af de svineproducenter, Sveriges Radio har brugt til at dokumentere den såkaldte dyremishandling i Danmark, som de hævder har fundet sted.

Han ærgrer sig over, at han sagde ja, da de svenske journalister for nylig ringede og spurgte om de måtte komme på besøg på gården. Selv var han til at begynde med ikke helt klar over, hvad det handlede om, men han lagde godt mærke til, at svenskerne blev ekstra interesseret, da de så hans udleveringsstald. Her blev den video, som nu er brugt som dokumentation på den svenske kanals hjemmeside nemlig optaget.

Det er en ældre stald hvor grisene ifølge Niels Jørgen Vestergaard, kun opholder sig et par timer inden de bliver transporteres videre til slagterierne. Det er slet ikke de forhold, som grisene normalt trives i.

- Jeg har helt nye moderne stalde. Dem var de ikke særlig interesseret i at se. Det her har overhovedet ikke noget på sig, siger Niels Jørgen Vestergaard.

Kom og kig
Under samtalen giver Niels Jørgen Vestergaard også igen og igen udtryk for, hvor ærgerlig, han er over historien. Han mener bestemt ikke, at han har noget at skjule. Derfor kommer han også med en opfordring til alle, der måtte have interesse i at se hans svineproduktion.

- Jeg vil gerne invitere alle interesserede til at komme ud at se min gård og mine grise, så de med egne øjne, kan se, at de har det fint, siger Niels Jørgen Vestergaard.

 

Læs også