Mange fordele i nyt afregningskoncept fra DC

SVINEPRISER: Sætter man sig ind det nye komplekse afregningskoncept, så er der rigtig mange fordele for producenterne, forklarer Erik Bredholt, formand i Danish Crowns svineproduktionsudvalg.

Der er ikke bare én, men rigtig mange fordele ved det nye afregningskoncept, som Danish Crown i forgårs kunne præsentere, som et led i den ni-punkts-plan, der skal redde selskabet.

- I dag har vi kun én måde, som alle leverandører afregner på. Med det nye afregningssystem så får leverandørerne mange flere muligheder og fordele, siger Erik Bredholt, formand i Danish Crowns svineproduktionsudvalg og næstformand i selskabet.

Han fortæller, at fordelene gælder for såvel de store, som de mindre producenter.

- At det er en fordel for alle skyldes, at der nu er forskellige måder, som passer lige til ens egen produktion, hvorpå man kan samarbejde med slagteriet. I de forskellige muligheder der er, der har producenten højere grad muligheden for at få optimeret sin hjemlige produktion, siger Erik Bredholt.

Køre videre som man plejer
Vil man ikke benytte nogle af de nye afregningsmodeller, så er der også stadig muligheden for at køre videre, helt som man plejer.

- Det der er i det her, det er, at nogle landbrug har én måde at gøre tingene på og det andet landbrug gør noget andet. I selve indtransportdelen kan man vælge at gøre helt som man plejer, eller på den anden side kan man nu tilmelde sig en ordning, hvor man udelukkende leverer i hele læs, siger Erik Bredholt.

Han forstår sagtens, hvis man finder det afregningskoncept meget komplekst. I løbet af de nærmeste dage vil Danish Crown, derfor sende yderligere information, som helt konkret skal forklare om de enkelte afregningsmodeller. Derefter har landmanden hele sommeren til at finde ud af, hvad der skal vælges. 1. oktober træder de nye modeller i kraft.

Ikke sammenlignes
Den nye model kan, ifølge Erik Bredholt, slet ikke sammenlignes med det bonussystem, som blev nedstemt ved sidste repræsentantskabsmøde i november.

- Vi har lyttet til både leverandører og til repræsentantskabet, der har sagt, hvordan de godt kunne tænke sig det her. Vi har prøvet at efterkomme så mange ønsker som overhovedet muligt, siger Erik Bredholt.

 

Læs også