Bent Juul bakker op om fusion

OMFANG UKENDT: Bestyrelsen i Mejeriforeningen vil med i den ny, fælles erhvervsorganisation, der synes at være på vej i landbruget. Formanden for Mejeriforeningen vil ikke sige, hvor mange af foreningens aktiviteter, der overføres.

Det var en enig bestyrelse i Mejeriforeningen, der i sidste uge vedtog at gå med i den nye, store erhvervsorganisation, der er på tegnebrættet i forbindelse med den planlagte mega-fusion af landbrugets organisationer.

Så meget vil formanden Bent Juul Sørensen, Ærø, gerne oplyse. Men ellers er han meget fåmælt om beslutningen, som kan få store konsekvenser for Mejeriforeningens hovedkontor i Århus.

En række af Mejeriforeningens brancheaktiviteter overføres nemlig til den ny, fælles organisation – men omfanget vil Bent Juul Sørensen ikke udtale sig om.

- Det bliver fortrinsvis på det erhvervspolitiske område, hvor vi i forvejen er en del af Landbrugsraadet, oplyser han over for Effektivt Landbrug.

Bestyrelsens beslutning indstilles nu til vedtagelse på en ekstraordinær generalforsamling den 27. maj, hvorefter de endelige planer for Mejeriforeningens tilslutning lægges. En opgave, der ventes afsluttet inden sommerferien.

Forslag
Dermed ser brikkerne ud til at falde på plads i den store fusion af landbrugsorganisationerne, som lægges frem til afstemning ved et ekstraordinært delegeretmøde i Dansk Landbrug 3. juni.

I forslaget er der lagt op til, at erhvervsorganisationerne skal udgøre det ene ben i storfusionen, med Danish Meat Association – og nu også Mejeriforeningen som nogle af de væsentligste aktører. Det andet ben udgøres af primærorganisationen Dansk Landbrug.

Bent Juul Sørensen har hele tiden udtrykt skepsis over for Mejeriforeningens deltagelse i storfusionen.

- Et afrikansk ordsprog siger, at man skal holde sig på afstand, når elefanterne parrer sig, lød hans nøgterne kommentar således på Mejeriforeningens generalforsamling for nylig.

Men siden det absolut største og mest betydende medlem af Mejeriforeningen, Arla Foods, meldte ud, at det var interesseret i at være med, har Bent Juul Sørensen blødt sin holdning op.

Læs også