Stor omsætning og overskud fra Aarhusegnen

REGNSKAB: Foderstofselskabet Aarhusegnens Andel kom ud af 2008 med rekordhøj omsætning og indtjening.

Trods et år med finanskrise og svære betingelser for landbruget kan Aarhusegnens Andel præsentere et regnskab for 2008 med stor vækst i både omsætning og overskud.

Omsætningen er - for andet år i træk - øget med over 30 procent til mere end 3,5 milliarder kroner. Det er dobbelt så meget som i 2005.

Stigningen i 2008 skyldes delvist prisudviklingen, men er også udtryk for et højere aktivitetsniveau. Aarhusegnen har øget produktmængden med næsten 16 procent.

I eliten
- Hver medarbejder i moderselskabet omsatte gennemsnitligt næsten 14 millioner kroner, siger formanden for Aarhusegnen, Jens Thomsen, Mårslet.

Tallet placerer Aarhusegnen i branchens absolutte elite og afspejler ifølge formanden en dygtig og effektiv medarbejderstab.

Efter afskrivning på godt 50 millioner kroner kan Aarhusegnen også glæde sig over et driftsresultat på 74 millioner – 55 procent mere end sidste år - og et resultat før skat på næsten 23 millioner kroner. Foderstofvirksomheden betegner da også - helt i lighed med 2007 – resultatet som »godt og stabilt«.

Presser sig på
Hvert år siden 2004 har Aarhusegnen været i stand til at øge markedsandelen i et vigende marked. 2008 blev ingen undtagelse: Her faldt den samlede fodermængde på det danske marked, men alligevel øgede Aarhusegnen sin markedsandel med knap 1 procentpoint til 12,3 procent.

- Vores fremgang skyldes flere faktorer, siger forretningsfører Vagn Aage Jensen. Evnen til at fokusere, en gruppe dygtige medarbejdere og lysten til at udvikle nye produkter er nok blandt de vigtigste forklaringer.

Foderstof-chefen nævner udviklingen af produktet Cikodan som et godt eksempel. Her fokuserede en lille gruppe af Aarhusegnens medarbejdere på at forbedre fordøjelsen hos smågrise og udviklede et nyt produkt, som blev kåret som årets vigtigste fodernyhed på Agromek.

Aarhusegnens Andels regnskab for 2008 blev tirsdag præsenteret for det 136 medlemmer store repræsentantskab.

Læs også