Grønne topskud

GOD START: For både John Deere og Fendt blev januar måned en god start på året. Især for stortraktorer over 200 hestekræfter, der tæller 70 ud af 189 nyregistreringer.

John Deere starter det nye år i samme stil, som de forlod det gamle. På toppen i Effektivt Landbrugs traktorstatistik over nyregistrerede traktorer i Danmark og med det anerkendelsesværdige resultat, at mærket sætter sig et spor i det danske landskab med en markedsandel på mere end 30 procent.

Antallet af nyregistreringer i årets første måned er næppe så nedslående, som nogen kunne have frygtet. Specielt har det været en god måned for stortraktorer, hvor tallene afslører, at der sælges ligeså mange traktorer over 200 hestekræfter som traktorer under 140 hestekræfter.

- Vi er faktisk lidt optimistiske i situationen, siger produktchef for Fendt, Peter Midtiby fra Agco Danmark A/S.

Topmodel
Med hele 26 nyregistrerede Fendt-traktorer over 200 hestekræfter, kan Fendt-produktchefen også være godt tilfreds, og tilføjer, at det er topmodellen Fendt 936, der fylder mest i plus 200 hestekræfters klassen.

- Vi har naturligvis nogle, som netop valgte at få traktoren leveret her i januar forud for gyllesæsonen, ligesom andre valgte at gøre brug af de nye muligheder for finansiering med Agco Finance, der netop er lanceret, siger Peter Midtiby.

Produktchefen går dog opmærksom på, at mærkets flotte placering i januarstatistikken også er »de små tals magi«, hvor resultaterne kun bygger på en enkelt måneds registreringer.

Læs også