DC må tage ansvar for situationen

UDFLAGNING: Hvis tingene fortsætter i det nuværende spor, rykker slagtesvineproduktionen stille og roligt ud af landet, forudser nordjysk svineproducent.

Hvis Danish Crown ikke kan levere bedre priser på svinekødet, må slagtesvineproduktionen stoppe i Danmark.

Så hårdt trækker svineproducent Steen Søndergaard Christensen i Nibe situationen op efter den seneste noteringsnedsættelse.

- Så skal vi kun have søer, og så kan vi lukke de danske slagterier. Det er det billede, der tegner sig af fremtiden i øjeblikket. De tyske slagterier higer efter flere smågrise fra Danmark. De kan slet ikke få nok. Så enten må folkene, der sidder og styrer de tyske slagterier, være dygtigere. Eller også er der nogen, der sidder og sover herhjemme, siger Steen Søndergaard Christensen.

Ledelsen må handle
Den jyske svineproducent mener, at ledelsen i Danish Crown alt for længe har gjort alt for lidt for at sikre svineproducenterne en ordentlig betaling for svinekødet.

- Når vi holder møder, er det det samme år efter år. Ledelsen fortæller os, hvor godt de har gjort det, og hvor meget de har gjort for os. De har gjort det ene tiltag efter det andet, som har sparet os for så og så meget, og sikret at prisen har kunnet holdes. De serverer budskabet, så man næsten får vand i øjnene – men det fører ingen steder hen. De må se at tage ansvar og handle på den aktuelle situation, siger Steen Søndergaard Christensen, som gerne giver opskriften på, hvordan det skal gøres.

- Ledelsen må fyre de uproduktive folk i egne rækker. Derefter må de se at få lønningerne til slagteriarbejderne sat ned. Jeg vil ikke selv være slagteriarbejder, det har jeg ikke lyst til, men det kan ikke være rigtigt, at de skal have 190 kroner i timen.

- Som tingene ser ud i øjeblikket, må de gøre ligesom folkene i SAS og gå ned i løn, så vi kan få en rimelig betaling for vores grise. Vil de ikke det, så fyrer de sig selv på lidt længere sigt, for så lukker slagterierne et efter et, siger Steen Søndergaard Christensen.

Læs også