Svinenotering ned med 20 øre

En korrektion på markedet. Sådan lyder karakteristikken af dét fald i noteringen, som Tican og Danish Crown bebuder i næste uge. I alt falder svinepriserne med 20 øre til en DC-notering på 10,70 kroner pr. kilo

- Prisfaldet skyldes, at markedet er lidt deprimeret i øjeblikket. Det er en typisk reaktion efter lang tid med stigninger, at indkøberne bliver lidt nervøse for, om folk nu også vil bliver ved med at forbruge så meget som forventet, forklarer Danish Crowns divisionsdirektør, Jens Haven Christiansen og tilføjer, at han indtil videre betragter prisfaldet som en korrektion på markedet.

- Men det er klart, at det, at fødevarepriserne er steget så meget, gør, at forbruget falder for tiden. Og det kan også være, at det har en effekt, at folk hører om mismod nærmest time for time i medierne for tiden (jf. finanskrisen, red.). Men heldigvis er vi i en branche, hvor folk skal have noget at spise, og jeg håber på en god efterspørgsel op til jul, siger divisionsdirektøren.

Ikke unormalt
Hos Danish Meat Association siger chefanalytiker Karsten Flemin, at det ikke er unormalt, at svinenoteringen tager et lille dyk i september-oktober måned.

- Typisk kan det være fordi, at tilvæksten på grisene stiger lidt, når det bliver lidt køligere i vejret, og der kommer lidt flere grise til slagtning, forklarer han.

Ifølge Karsten Flemin er noteringen i øjeblikket 20-25 øre bagefter Danske Slagteriers prognose for noteringen i 2008.

- Dette er ikke unormalt, og det får os ikke til at ændre prognosen, fastslår han.

Faldet i svinenoteringen er det andet i år. I uge 17 faldt noteringen også 20 øre, fra 9,30 til 9,10 (DC-notering).

Læs også