Fynsk høstvise i Højskolesangbogen

(LANDBRUG FYN) »Høstvise«, der er komponeret og forfattet af et musikalsk/poetisk makkerpar fra Haarby, og som i 2004 vandt Åbent Landbrug Fyns høstvisekonkurrence, er blevet optaget i den nye højskolesangbog.

I forbindelse med »Høstfest i Odense City« i 2004 udskrev Åbent Landbrug Fyn en konkurrence om tekst og musik til en moderne høstvise til at afløse eller supplere den mere end 100 år gamle »Marken er mejet«, og som skulle have tilstrækkelig kvalitet til at indgå i den nye højskolesangbog.

Konkurrencen blev vundet af et musikalsk/poetisk makkerpar fra Haarby, tidligere viceskoleinspektør Claus Poulsen, der har komponeret melodien, og forfatteren Martin Jensen, der har skrevet teksten.

Vinder-sangen, der ganske enkelt blev kaldt »Høstvise«, er netop blevet optaget i den nye udgave af Danmarks mest solgte bog, Højskolesangbogen. Sangen har titlen »Nu hælder året mod sit fald«, og den er nummer 344 i den populære sangbog. Af underteksten til sangen fremgår, at den er et resultat af Åbent Landbrug Fyns høstvisekonkurrence.

- I Åbent Landbrug glæder vi os over, at vindersangen fra vores høstvisekonkurrence er fundet værdig til at komme med i den nye højskolesangbog, siger forbrugerkonsulent Judith Lynggaard, Åbent Landbrug Fyn. Det er en stemningsfuld sang, og den vil nu være at finde i Højskolesangbogen, i hvert fald indtil der kommer en ny udgave om 15-20 år.

TEKST: ANDERS KURT SIMONSEN

Læs også