Maskinhandlere mangler medarbejdere

(EFFEKTIVT LANDBRUG) Danske maskinhandlere søger i én annonce efter 30 polske landbrugsmaskinmekanikere. Branchen har aldrig været så hårdt ramt før, som den er nu.

Bare hos Hjallerup Maskinforretning mangler de seks landbrugsmaskinmekanikere, og det går ud over kunderne - landmændene.

- Sådan har det været siden marts måned. Vi siger ikke nej til nogen, men må skubbe tingene, og det giver længere leveringstid af servicering og aftaler, siger Juul Larsen, direktør i Hjallerup Maskinforretning.

Juul Larsen er initiativtager bag et nyt fælles forsøg fra Dansk Maskinhandlerforening, der skal skaffe polsk arbejdskraft til den arbejdskrafthungrende branche.

En helsides annonce i Effektivt Landbrugs polske søsteravis den 4. september skal lokke 30 polske smede, mejetærsker- og traktormekanikere til Danmark, med alt hvad det indebærer af overenskomstmæssige rettigheder.

- Vi har ikke været så hårdt ramt før, som vi er nu, og vi gør det for at få løst problemet med manglen på arbejdskraft her og nu, men også for at få kontakt til det polske arbejdsmarked til en anden gang, siger direktør i Dansk Maskinhandlerforening Poul S. Kjærgaard.

Hvor mange medarbejdere branchen egentlig står og mangler, tør Poul S. Kjærgaard ikke gætte på.

- Men når henvendelserne kommer ind, begynder vi at matche dem med, hvad de danske arbejdsgivere står og mangler, så må vi se om ikke det går op.

Og det skal helst gå stærkt, inden maskinbranchen træder ind i en alt for ond cirkel.

- Vi har eksempler på medarbejdere i branchen, der er flygtet over i andre brancher, fordi arbejdet er for stressende. Vi kan ikke holde på dem, siger Poul S. Kjærgaard.

Læs også