Vestfynsk højdespringer

(LANDBRUG FYN) På LandboFyns fællesmøde for kvæg og økonomi kåredes for første gang »Årets Højdespringer«.

Ligesom man i anden forbindelse i nogle år har kendt begrebet »Gazelle« som hæderstitel til virksomheder - heriblandt landbrug - som har præsteret særlig stor fremgang i det forløbne år, således kårede LandboFyns kvægbrugsafdeling sidste mandag - på et fællesmøde for kvæg og økonomi - for første gang »Årets Højdespringer«, nemlig den som har præsteret den største fremgang i dækningsbidrag pr. ko fra 2004 til 2005.

Titlen som Årets Højdespringer gik til gårdejer Kim Ellebæk, Kustrup, der tillige med sin fodermester, Lasse Bang Jensen, Nr. Åby, blev hædret med vingaver.

Baggrunden for den ærefulde titel er en forøgelse af DB med 2.863 kroner pr. ko med opdræt. Heraf tegner mælken sig for 1.720 kroner, og tilvæksten har bidraget med 526 kroner pr. ko. Øvrige parametre i bedømmelsen er konjunktur, foder, dyrlæge og diverse.

Alle interesserede får i øvrigt mulighed for at se de »højdespringende« køer tirsdag den 23. maj kl. 19, da LandboFyns kvægbrugsafdeling arrangerer besøg hos Kim Ellebæk, Kustrupvej 42, Kustrup, Middelfart. De 130 RDM køer går i en sengestald fra 2000, der har noget så specielt som en malkestald med havudsigt!

Læs også