»Godt at det er overstået«

(Effektivt Landbrug) - Det vigtigste er, at flere års usikkerhed og ventetid nu er ovre, siger minkfarmer Karl Aage Hansen, efter at Fyns Amt har besluttet at give ham 3,5 millioner kroner for at lukke sin farm.

Det var en lettet Karl Aage Hansen, der i går kunne konstatere, at Fyns Amt vil give ham 3,5 millioner kroner for at lukke sin minkfarm på 1.000 tæver.

- Flere års utryghed i familien er nu slut. Særligt min datter har haft det svært under hele processen, der jo kunne ende med, at vi skulle flytte. Men nu kan vi heldigvis blive boende, fortalte Karl Aage Hansen i går til Effektivt Landbrug.

Sagen startede med, at Karl Aage Hansen søgte om udvidelse til 1.700 tæver i 2000. Tanken var, at sønnen skulle overtage bedriften og føre den videre. Men det må han altså nu skyde en hvid pind efter, nu hvor amtet har betalt Karl Aage Hansen for at lukke produktionen ned og fjerne inventar og minkhuse.

- Det er en pudsig situation, men alt i alt er vi godt tilfredse. Beløbet på 3,5 millioner kroner kunne godt have været større, men lige nu er vi bare tilfredse med at kunne komme videre, siger Karl Aage Hansen.

Den fynske minkavler må køre videre med produktionen et års tid endnu, og så skal han ud og finde noget andet at lave.

- Men vi starter nok med 14 dages ferie, måske på Langeland. Men Skagen og Bornholm kunne jeg også godt tænke mig, selv om det er langt væk, siger Karl Aage Hansen.

Læs også