Seks pløjer om mesterskab

(LANDBRUG FYN) Igen i år bliver det kun et lille pløjefelt, der i forbindelse med »Åbent Landbrug« arrangementet på søndag skal dyste om det fynske mesterskab.

Heller ikke i år har der vist sig den store interesse for at dyste om det fynske pløjemesterskab. Kun seks pløjere har tilmeldt sig konkurrencen, der på søndag den 18. september foregår på en mark i Såderup ved Ullerslev.

Med de lille pløjefelt er alle på nær en enkelt deltager sikker på videre deltagelse ved landsdelsmesterskabet den 8. oktober ved Ribe.

Kun to stiller op i standardklassen. Det er juniorpløjerne Ivan Broholm Hansen og Gustav Rabølle Knudsen, der begge kommer fra Sydfyns LandboUngdom.

I klassen for vendeplove stiller en enkelt junior op. Det er Lars Larsen fra Nordvestfyns LandboUngdom. Til gengæld bliver der konkurrence om de to pladser ved landsdelsmesterskabet indenfor seniorerne, idet der her er tre deltagere: Troels Detlefsen, Østfyn, Flemming Hansen, Sydfyn, samt Jacob Olesen, Nordvestfyns LandboUngdom.

Sidstnævnte stiller op med en 8-furet vendeplov, men med de nye pløjeregler kommer han til at køre lige så lang tid, som de øvrige med henholdsvis en 2- og 3 furet vendeplov.

Fem dommere er sat på opgaven i konkurrenceområdet hos Sophia og Palle Bjerggaard Hansen, Såderup.

Foruden pløjemesterskabet vil publikum have mulighed for at besøge gården og dens nybyggede kostald. Gl. Krogård deltager sammen med fem andre fynske landbrugsbedrifter i søndagens landsdækkende »Åbent Landbrug« arrangement.

TEKST: ERIK HANSEN

Læs også