Fynske specialiteter på dyrskuet

(Landbrug FYN) OSTE-MANGEL: Igen i år bliver der et område med fødevarer på Det Fynske Dyrskue. Men arrangørerne savner tilmelding af fynske osteprodukter.

En række producenter har igen valgt at præsentere og sælge deres produkter fra udstillingen »Fynske Specialiteter« på Det Fynske Dyrskue, der i år foregår i dagene 10. til 12. juni.

Arrangørerne, De Fynske Landboforeninger, kan således snart melde udsolgt til udstillingen. Blandt andet bliver der i år mulighed for at købe det kendte Ramsherred rugbrød fra Krafts Bageri, kyllinger fra Allégården, velhængt oksekød fra Pilegården og desuden gedekød, lammekød og kød fra struds. Der bliver smagsprøver på produkterne fra Ørbæk Mostfabrik, ligesom der kommer godt fynsk øl til salg.

- Dyrskuegæsterne får dermed mulighed for at fylde indkøbsposen med et alsidigt sortiment. Blot mangler der ost fra de fynske mejerier, lyder det fra Judith Lynggaard fra arrangørerne.

Men hun understreger, at mejerier og andre udbydere af mejeriprodukter endnu kkan nå at tilmelde sig. Tilmelding kan ske til Judith Lynggaard på tlf. 66 15 73 33.

Fødevaremarkedet bliver placeret centralt på dyrskuepladsen sammen med branchernes store fødevareudstillinger iøvrigt.

- Hele fødevareudstillingen giver et godt billede af det store varierede udbud af fødevarer, som er på markedet, hvor der kan købes kvalitetsvarer fra supermarkedets hylder, men hvor der også er adgang til interessante specialiteter, hvis man ser sig lidt omkring, nævner Judith Lynggaard.

I tilknytning til specialiteterne etableres »Spisehuset«, hvor der sidste år hver dag blev solgt 250 måltider. Det er igen Dalum UddannelsesCenter, som driver restauranten. Faglærere fra kokke- og tjeneruddannelsen har et hold elever med, som med udgangspunkt i råvarer fra udstillingen Fynske Specialiteter har sammensat et lille interessant spisekort.

TEKST: ERIK HANSEN

Læs også