Oplevelser i køkkenet

(LANDBRUG FYN) Kok gav tip til deltagerne i Familie og Samfunds arrangement.

Der blev sat fokus på gode råvarer og spændende køkkenoplevelser, da store og små, mænd og kvinder lørdag smøgede ærmerne op og gik om bord i køkkenerne på Dalum UddannelsesCenter.

Familie og Samfund havde indbudt til arrangementet, hvor omkring halvtreds madinteresserede deltog i henholdsvis køkkenet med gourmetmad, Webers vintergrill, superdesserter og julekonfekt.

Og der var nye ideer og tips til både den erfarne og den nye køkkenskriver.

Alle de lækre retter blev til slut samlet til en spændende buffet med blandt andet grillede tigerrejer med hvidløgsmayonnaise (se opskriften), lam i varme krydderier, citronbønner, oksesteg, kamsteg og andesteg fra grillen, blødende chokoladekage og parfaitis.

Oplevelseskøkkener var et nyt initiativ fra Familie og Samfund, og organisationen overvejer nu, hvordan de gode erfaringer skal indgå i kommende projekter.

Grillede tigerrejer var én af retterne, som blev tilberedt ved Familie og Samfunds »Oplevelseskøkken« på Dalum UddannelsesCenter forrige lørdag. Det er en nem og lækker forret, og opskriften bringes her:

20 ukogte tigerrejer

1 fed presset hvidløg

salt og peber

6 spsk. olivenolie

1 æggeblomme, past.

1 tsk. fransk sennep

1 knsp. cayennepeber

1¼ dl jomfruolivenolie

1 fed presset hvidløg

½ citron

salt

Citronbåde og persillekviste

• Pil hoved og skal af rejerne, men lad skallen på halestykket sidde.

• Fjern den sorte tarmstreng fra rygsiden med en spids kniv. Skyl rejerne og dup dem tørre.

• Bland det pressede fed hvidløg med salt, peber og olivenolie i en skål. Lad rejerne marinere heri en times tid i køleskabet.

Tilbered imens mayonnaisen:

• Rør æggeblommen med sennep og cayennepeber.

• Tilsæt olien, først dråbevis, og senere i en tyk stråle.

• Smag til med hvidløg, citron og salt.

• Sæt rejerne 5 og 5 på træ- eller metalspid og grill dem et par minutter på hver side.

Anret med mayonnaise, citronbåde og persille.

Tips: Erstat evt. halvdelen af rejerne med kammuslinger og sæt dem på spidet skiftevis.

Læs også