En blandet landhandel

(LANDBRUG SYD) Kæden »Land & fritid« satser på deltidslandbrugene og de private kunder – og de professionelle landmænd.

Begrebet »en blandet landhandel« opfattes ikke altid lige positivt, men for butikschef Susanne G. Johnsen, »Land & fritid«, lyder der ingen negative toner, når vi kommer til at nævne det begreb i afdelingen i Holsted. Mellem hundefoder, hestesadler, legetøj, spande, indhegninger, sprøjtemidler og et par levende kaniner falder begrebet meget naturligt:

- Jeg sætter en ære i, at det skal være en stor, blandet landhandel.

Det siger hun med både smil og sikkerhed i stemmen, og »Land & fritid« er netop en række DLG-ejede butikker, der sætter fokus på alt til familien på landet. Begrebet fritid er naturligvis en vigtig del af kædebetegnelsen, for en stor del af fokus er rettet mod de folk, der bosætter sig uden for de karakteristiske byskilte.

De benytter typisk muligheden for at få nogle dyr. Det kan være heste, høns eller hunde, men for alle gælder det, at foderet kan købes i afdelingen.

- Vi satser på alt til hus, hobby og have, lyder det fra chefen for den blandede landhandel, og det er ikke falsk markedsføring – udbudet i forretningen og på lageret er stort, hvad enten det gælder træsko, foder til hunden, en saddel til hesten, biobrændsel eller måske en ny spade til at grave kartoflerne op med.

Afdelingen i Holsted er en del af en kæde, men det er ikke ensbetydende med, at butikkerne er ens – tværtimod:

- Vi har rig lejlighed til selv at sætte præg på vores butik, og jeg gør meget ud af vores rideudstyrsafdeling, lyder det fra Susanne G. Johnsen, der har Lonnie Friis til at hjælpe med at passe butikken.

I den kommende tid vil der blive satset endnu mere på hestedelen og herunder rideskolerne, men det vil ikke gå ud over de øvrige ting – der skal være noget for alle.

- Vi kan også glæde os over kunder fra et stort opland, og vi har også mange professionelle landmænd blandt vores kunder, understreger Susanne G. Johnsen overfor Landbrug Syd.

Afdelingen i Holsted har snart eksisteret i et år, og Susanne G. Johnsen er godt tilfreds med starten:

- Det er gået virkelig tilfredsstillende, lyder meldingen fra butikschefen.

Hendes holdning til jobbet viser tydeligt, at det gælder om at sælge noget, så målet er at øge omsætningen yderligere. At hun satser på hestesiden, viser det planlagte fødselsdagsprogram 8. september også. Det bliver et arrangement i hestens tegn.

Forretningen har også været repræsenteret på dyrskuet i Varde og i weekenden på høstmarkedet i Vejen.

Læs også