Nye kartofler og en dram

(LANDBRUG FYN) Rikke Hørlykke gav bolden op til »Danmarks største ældrefest« - med nye kartofler og snaps til 31.500 beboere på ældreinstitutioner over hele landet på Valdemarsdag.

Da Danmarks Kartoffel Råd på Valdemarsdag, tirsdag den 15. juni, for femte år i træk afholdt »Danmarks største ældrefest«, hvor der serveres nye danske frilandskartofler og snaps til beboere på plejehjem og andre ældreinstitutioner over hele landet, var der tale om en stor fremgang i forhold til sidste års succes.

Sidste år fik 22.000 ældre i 92 kommuner glæde af arrangementet, men i år er der sket en næsten eksplosiv stigning i antallet, idet der i ikke færre end 113 kommuner - heraf 16 fynske - serveres kartofler og snaps for hele 31.500 ældre medborgere.

Igen i år er det De Danske Spritfabrikker A/S, der sponsorerer snapsen, og Danske Fragtmænd Fyn A/S, der sørgede for at bringe de mange gode flasker ud til 127 institutioner i de 113 deltagende kommuner. Endvidere støttes den gode sag også af Kartoffelafgiftsfonden.

Og for at Valdemarsdagen kunne blive rigtig festlig, havde de involverede kommuner lovet at bidrage med lige så meget snaps som spritfabrikkerne. Da De Danske Spritfabrikker havde skænket 1.079 helflasker Rød Ålborg Akvavit, betød det, at der til de 31.500 plejehjemsbeboere (plus personale, enkelte borgmestre m.fl.) i alt var 2.158 flasker akvavit til rådighed, svarende til rundt regnet to en halv snaps til hver!

De 1.079 flasker snaps fra De Danske Spritfabrikker blev i torsdags fra den nye fragtcentral på H.C. Tietgens Boulevard i Odense sendt ud på deres sidste køretur rundt i landet.

Afsendelsen markeredes med en lille højtidelighed med taler af direktør Preben Greibe, Danske Fragtmænd Fyn, oldermand Carsten Abild, Danmarks Kartoffel Råd, og salgs- og marketingdirektør Christian Ubbesen, De Danske Spritfabrikker. Og årets kartoffelambassadør 2004, håndboldstjernen Rikke Hørlykke, »gav bolden op« og sendte snapseflaskerne ud mod deres mål ved at klippe en rød snor over.

Læs også