Så er der dyrskue i Aabenraa

(LANDBRUG SYD) På fredag går startskuddet for Det Sønderjyske Fællesdyrskue.

I år er det Aabenraa, der med Det Sønderjyske Fællesdyrskue, får lov at skyde starten af for rækken af de i alt fire syd- og sønderjyske dyrskuer. På fredag 4. juni og lørdag 5. juni finder dyrskuet i Aabenraa sted, hvor nøgleordene er faglighed, samfundskontakt og underholdning.

Skuet vil foruden de traditionelle udpegninger af bedste kvæg, heste og får også byde på en række underholdende indslag af både traditionel og mere kuriøs art. Blandt dem kan nævnes et hesteshow med kongelige heste i fodboldkamp, parade og børnedyrskue. For ikke at glemme »Tyren springer« hvor der udtages sæd fra to avlstyre til skue og vurdering.

Til gengæld skal man spejde længe efter gynger, karruseller, radiobiler og enarmede tyveknægte – traditionen tro vil der nemlig ikke være tivoli i forbindelse med dyrskuet.

- Det er vigtigt for os at koncentrere os om landbruget, for det er det, et dyrskue skal handle om, lyder det fra sekretær for dyrskuet, Povl Solmer Frank, der samtidig er ansvarlig for udstillingen af dyr på skuet.

Op til dette års dyrskue i Aabenraa har der været megen fokus på maskinudstillerne, efter at en række sønderjyske maskinudstillere tidligere udmeldte, at de ikke ønsker at udstille i år, og fremover kun ønsker at udstille hvert andet år.

Den beslutning var overraskende, men har ikke sendt maskinudstillingen på skuet til tælling. Her har man i stedet valgt at udvide med andre brancher med relation til maskinbranchen, blandt andet entreprenører og forhandlere af brugte maskiner.

- Vi har også kontakt med flere tyske udstillere, hvoraf enkelte allerede er tilmeldt som udstillere, lyder det fra Kim Brodersen, der er ansvarlig for maskinudstillingen på skuet.

Samtidig har flere af maskinudstillerne, der i første omgang havde meldt fra dog meldt sig alligevel. Samtidig har flere udstillere valgt at udvide deres stande markant i år.

Mens det er lykkedes at holdt status quo med hensyn til maskinudstillere, kniber det til gengæld mere med udstillerne af dyr, hvor der i år er tilmeldt 123 udstillere mod 132 sidste år og 150 i 2002.

Og ifølge Povl Solmer Frank handler det især om kvægudstillerne, hvor kravene omkring salmonellastatus har begrænset antallet af udstillere.

Til gengæld er der uændret tilslutning omkring heste, får og ikke mindst børnedyrskuet.

Det Sønderjyske Fællesdyrskue finder som nævnt sted på fredag 4. juni og lørdag 5. juni. Begge dage åbnes udstillingerne kl. 09.00.

Læs også