Første største Fendt

(LANDBRUG FYN) Sanderumgaard har købt den første, der er leveret på Fyn, af Fendts hidtil største traktor, Fendt 930 Vario TMS.

310 »heste« er klar til at tage fat, når føreren af den nye stortraktor, Fendt 930 Vario TMS, for alvor åbner »stalddøren«.

Hele 300 af »hesteflokken« er til rådighed i konstanteffekt, og det har fået Fendt-importøren, Agco Danmark, til at komme med følgende udfordring til alle, der prøver traktoren: »Hvis du kan bremse de 300 HK ned med et af dine redskaber, vil vi meget gerne høre om det!«

Forleden leverede den fynske Fendt-forhandler, Heden Maskinforretning, Fyns første 930’er til godset Sanderumgaard ved Davinde øst for Odense, og salgschef Søren Bertelsen oplyser, at to mere er på vej til det fynske område.

- Traktoren er udstyret med GPS, blandt andet til gradueret gødskning. Selv om det er en stor traktor, er den dejlig kompakt og anvendelig, påpeger driftsleder Henrik Terp, Sanderumgaard, der tillige forventer en ikke uvæsentlig brændstofbesparelse på grund af traktorens trinløse transmission.

Sanderumgaard ejes af godsejer Erik Vind og fru Susanne Vind, der i godsets tidligere herskabsstald driver en kendt forretning med brugskunst til hus og have. Sanderumgaards landbrug omfatter i alt 1.100 hektar, hvoraf cirka 950 hektar skal sås hvert år, mens det øvrige areal blandt andet benyttes til frøavl.

- Med Tractor Management System (TMS) er det muligt for føreren at køre traktoren på forskellige måder. Udover almindelig variokørsel med joystick og manuel regulering af motoromdrejninger er der tillige mulighed for vario TMS kørsel, hvor hastigheden reguleres med joysticket, og motoromdrejningerne reguleres automatisk. Endelig kan man låse joysticket og regulere hastigheden med gaspedalen.

- Endvidere giver Variotronic TI systemet helt nye muligheder indenfor automatisk betjening. For eksempel betyder den nye foragerautomatik, at traktoren - ved tryk på en enkelt tast - selv udfører en række funktioner, som føreren har indspillet under kørsel i marken. Systemet kan lagre og huske op til 13 forskellige funktioner.

Læs også