Hæder til landbrugets førstemænd

(LANDBRUG FYN) Peter Gæmelke og Peder Thomsen, modtog mandag Ravnholtkassens hæderspris for deres indsats med at samle dansk landbrug i én organisation.

Dansk Landbrugs absolutte topfolk, Peter Gæmelke og Peder Thomsen, henholdsvis præsident og vicepræsident for Landbrugsraadet, fik på generalforsamlingen mandag den 28. april i Forsikringsselskabet Ravnholtkassen G/S overrakt Ravnholtkassens Hæderspris for 2003 med 50.000 kroner til hver.

Ved overrækkelsen sagde Ravnholtkassens formand, kammerherre, hofjægermester, godsejer Ove Sehestedt Juul, Ravnholt, at fondsbestyrelsen for Ravnholtkassens Hæderspris i sin beslutning om tildelingen af hædersprisen har lagt vægt på det store arbejde, de to har gjort for at samle dansk landbrug i én organisation.

- Efter fusionsoplægget i foråret 2002 fulgte så det store arbejde med at få baglandet i foreningerne med på jeres ideer. I kæmpede hårdt for sammenlægningen, ikke mindst Peder Thomsen, og det lykkedes for jer at samle de danske landmænd i én organisation.

- I er begge særdeles værdige modtagere af Ravnholtkassens Hæderspris 2003, sagde Ravnholtkassens formand. Jeg håber, at jeres indsats for dansk landbrug også i årene fremover må blive til gavn og glæde for både det danske landbrugserhverv, samfundet og jer begge.

Peder Thomsen bemærkede, at det værste var de to-tre måneder før Kina-turen, da han besluttede, at nu skulle det være. Og han var stolt over, at det startede med én tilhænger og sluttede med to tredjedele af de delegerede.

- Peter Gæmelke og jeg kom i Landbrugsraadet samme år, og vi har prøvet at lave flere ting sammen, påpegede Peder Thomsen. Vi har nu fået lavet et »Landbrugets Folketing«, og vi har endnu mere behov for at stå sammen fremover for at få tingene igennem.

Læs også