Interesserede købere ser på Alfax

(LANDBRUG SYD)De 16 medarbejdere på grøntpillefabrikken Alfax A/S er sagt op, og firmaets fremtid er uvis, men flere har vist interesse for at overtage virksomheden.

Medarbejderne er sagt op, men det var stort set også det eneste konkrete, direktør Niels Peter Jensen, KFK Fællesdrift, i torsdags kunne fortælle om den helt aktuelle situation for Alfax A/S ved Kolding.

- De 16 medarbejdere, hvoraf halvdelen er funktionærer, er sagt op, og der er da nogen, der har vist interesse for at købe aktierne og firmaet, men der ligger ikke noget konkret, fortæller Niels Peter Jensen til Landbrug Syd.

Dermed må de fyrede ansatte, avlere og entreprenører gå i uvished i endnu en periode. Ifølge Landbrug Syds oplysninger er der nogle, der har vist konkret interesse for at købe firmaet, men endnu er der ikke sat en underskrift på en kontrakt.

- Vi har aldrig sat et reelt til salg skilt på bygningerne, men tingene rygtes selvfølgelig hurtigt, og der er da nogen, der har henvendt sig og vist interesse for at købe, fortæller Niels Peter Jensen uden at ville komme nærmere ind på, om et salg er tæt på.

- Tingene skal gå hurtigt, uden vi dog har sat nøjagtig dato på, men på nuværende tidspunkt er der endnu ikke meget at sige, lød det fra direktøren i torsdags.

- De fleste datterselskaber er blevet placeret, men der er ikke fundet en løsning for Alfax, konstaterer Niels Peter Jensen.

Som omtalt i Landbrug Syd i sidste uge har der ifølge afviklingsselskabet i en periode været arbejdet for at få Alfax solgt, men det er en udmelding, der fra nogle betragtes som mere end overdrevet – ifølge avisens kilder er der stort set ikke gjort noget, og konsekvensen er ifølge et brev fra firmaet ikke i tvivl:

»…det er fast besluttet, at virksomheden ikke kommer til at køre til kommende høst«, hedder det.

Men der er altså nogen, der arbejder på at bevare firmaet. I skrivende stund er det uvist, om det lykkes. I givet fald vil der ikke være nogle problemer for de avlere og entreprenører, der har en kontrakt med firmaet – omvendt bebuder Niels Peter Jensen, at der vil blive taget kontakt til hver enkelt.

Læs også