Udsigt til lavere produktionsafgift for svin

(Effektivt Landbrug) En svineproducent, der producerer 5.000 slagtesvin årligt, kan se frem til at kunne beholde i omegnen af 20.000 kroner ekstra på sin bedrift fra efteråret.

En nedsættelse af produktionsafgiften og et reduceret medlemsbidrag fra slagterierne til brancheorganisationen Danske Slagterier betyder, at afgifter og bidrag samlet nedsættes fra 13,65 kroner til 10 kroner pr. gris.

Det oplyste Danske Slagteriers formand, Bent Claudi Lassen, Båring, på delegeretmødet i København i fredags.

For en svineproducent, der producerer 5.000 slagtesvin årligt, betyder det, at han kan beholde i omegnen af 20.000 kroner ekstra på sin bedrift.

- Vi ved, at der er et stort ressourceforbrug – ikke mindst indenfor bladvirksomheden. Omkring 75 procent af årsværkerne på bladvirksomhed kan i øvrigt tilskrives Dansk Landbrug.

Den nye organisation Dansk Landbrug har påbegyndt rationaliseringer – også af bladvirksomheden. Men der er også behov for at se på blade målrettet vore virksomheder, deres bestyrelser og repræsentantskaber.

- Vi har et godt skrevet Andelsbladet, vi har et ds-nyt, der også får høje karakterer af læserne. Men ikke desto mindre vil jeg gerne invitere de relevante organisationer til en drøftelse af ét blad – målrettet virksomheder, bestyrelser, repræsentantskaber og vore mange samarbejdspartnere.

Læs også