Ny motorteknologi

(Landbrug Syd) John Deeres nye PowerTech 4-ventilede CommonRail motorer med lavt brændstofforbrug, 500 timers motorolie serviceintervaller, 40 procent mere effekt og højere drejningsmoment, er nu på markedet.

John Deere lancerer ny motorteknologi, PowerTech 4V-CR, hvor bogstavkombinationen står for 4-ventilede CommonRail (indsprøjtningssystem) motorer, der har et konstant drejningsmoment.

PowerTech motorer har stadig de samme karakteristiske egenskaber som ExtraPower versionerne. Faktisk er ExtraPower effekten øget med hele 40 procent i forhold til de tilsvarende Stage I (miljøgodkendte) motorer.

Der er to versioner af den nye PowerTech motor, en 4,5 liters motor fra 100-120 hk og en 6,8 liters motor fra 110-160 hk.

Omdrejningsfeltet med konstant-motorkraft er forbedret med 25 procent. Det nye bredere omdrejningsfelt betyder, at den nominelle motorkraft er uændret ved lave omdrejninger og dermed et lavere brændstofforbrug og lydniveau, som nu er reduceret til 72 dB(A) i førerkabinen.

4V-CR motorerne måler brændstoføkonomien i liter pr. pløjet areal eller pr. hektar. Det nye CommonRail indsprøjtningssystem og den fuldautomatiske elektroniske motorstyring sikrer, at motorerne får den præcise brændstofmængde, de skal bruge.

Læs også