Priser og stjerneregn til SAC

A/S S.A. Christensen & Co. i Kolding fik både prisen for bedste stand og bedste nyhed indenfor kvægbruget på Agromek.

Og hos S.A. Christensen er glæden over anerkendelsen i form af de to priser da også stor. En anerkendelse, der ifølge informationsmedarbejder Hans Lerche Henriksen er vigtig, når man som en mindre dansk virksomhed skal ud på det store verdensmarked.

Det drejer sig om et skumbad til desinfektion af køernes klove i modsætning til de fodbade, der benyttes i dag. Systemet virker ved, at anlægget på få minutter sprøjter et jævnt lag desinficerende skum ud over gulvet, hvor køerne står inden malkningen.

- Fordelen ved vores produkt er, at køerne står og sopper i skummet, der er lavet af miljøvenlige ingredienser, der i modsætning til de fodbade, der i dag benyttes, ikke svier i køernes klove. Køerne får lyst til at gå mere rundt og spise mere, og det er godt for deres ydelse, forklarer Hans Lerche Henriksen.

Han tror, at Kowex, der var tilmeldt om en trestjernet nyhed på Agromek, ganske enkelt fik prisen, fordi det opfyldte kriterierne for at være nyskabende, enkelt og miljørigtigt.

Og netop prisen for den bedste stand i sit udstillingsområde på Agromek kom lidt bag på SAC.

- Vi regnede nok med, at vi med den nye stand kom med i toppen, men at vi ligefrem vandt, vidste vi jo ikke. Men det er yderst positivt. Vi har også lagt mange kræfter i den nye stand, der er opbygget, så den kan opstilles i mindre form på andre messer, siger Hans Lerche Henriksen, der er spændt på udlandets reaktion på standen, når den i den kommende tid får debut på landbrugsmesser i Tyskland, Frankrig og Italien.

Læs også