Dansk-Fransk i østrigsk samarbejde

SAMSPIL OM RESERVEDELE: Dansk-Fransk Maskinimport A/S i Hobro skal fremover distribuere Pöttinger-reservedele på det danske marked.

Dansk-Fransk Maskinimport A/S, der importerer Renault traktorer i Danmark, har indgået samarbejdsaftale med Alois Pöttinger Maschinenfabrik i det nordlige Østrig om distribuering af reservedele til det danske marked.

Aftalen træder i kraft 1. oktober og traktorimportfirmaet, der har hovedsæde i Hobro, får ansvaret for både reservedele til Pöttingers græsprogram og jordbearbejdningsmaskiner. Dansk-Fransk Maskinimport råder over 24 autoriserede Renault forhandlere, hvor en del af dem i forvejen er Pöttinger forhandlere.

- Med et stadigt stigende salg af Pöttinger maskiner i Danmark og i lyset af vore kundernes voksende behov for lynsnar service, har vi valgt at indgå et samarbejde med en partner, siger Thomas Birkballe, Pöttinger Danmark i Auning.

Thomas Birkballe fortsætter som agent for Pöttinger med ansvar for salg og forhandlerudvikling. Han har igennem de senest tre år solgt 185 Pöttinger-enheder i Danmark via sine 16 forhandlere.

Hobro-firmaet er i forvejen distributør af reservedele til andre kendte landbrugsmaskiner i Danmark.

Den østrigske Pöttinger-fabrik, som aftalen er indgået med, havde i sidste regnskabsår en omsætning på 124 millioner euro - et plus på 11,5 procent - i forhold til året før. Omsætningen er fordelt med 43 procent græsmaskiner, 24 procent snittevogne, 15 procent i jordbehandling, 10 procent i reservedele og 8 procent i andre landbrugsrelaterede produkter.

Fabrikken beskæftiger 938 medarbejder og eksporterer til 56 lande verden over.

Læs også